Ciutat

Agents de la canina de Sabadell, premiats a un campionat estatal: “Els gossos són molt fidels”

Els gossos amb més olfacte de Sabadell, guanyadors d’una competició estatal. L’Akane i la Boira són dos gossos de la Policia Municipal de Sabadell que han guanyat el primer i el tercer premi del Campionat d’Espanya de Gossos Detectors de les Policies Locals. Els agents municipals, Alberto Bennassar i Paco Montoro, han tret a relluir les habilitats dels seus gossos i han superat totes les proves, i amb nota.

Van superar els reptes a interior i exterior, i amb diferents dificultats afegides,  a indrets on s’havien amagat substàncies estupefaents. I és que un gos té l’olfacte molt més desenvolupat que un humà, aproximadament és 2.000 vegades més eficient. L’Akane i la Boira van ser les que més substàncies van localitzar en un període més reduït de temps. “Ha estat una competició molt ajustada, però és un orgull”, expressa Montoro.

unitat canina sabadell

I és que els animals són companys, però també família dels agents. Els sis gossos de la unitat canina de Sabadell –Boira, Akane, Dekai, Oreo, Klaus i Kala– viuen amb els quatre agents de la unitat i “són un més dels nostres”. Cada matí, dediquen una bona estona a entrenar, sense excuses. “Els preparem per a controls de drogues a parcs a l’aire lliure i a interiors. Dediquem dues hores a la seva cura, manteniment i entrenaments”, diuen. I els caps de setmana continuen entrenant “com autèntics esportistes d’elit”. “És molt agraït,  són companys afectuosos, molt fidels. Ho donen tot i estan sempre a plena disposició”, afegeix Montoro. 

La unitat canina es va crear l’any 2009 a Sabadell i és pionera pel que fa a la seva metodologia d’adquisició i ensinistrament dels gossos, que han estat adoptats de protectores.

Mor la Luna, el primer gos policia que va tenir Sabadell

Mor WAKA, l’avi de la família de la Unitat Canina de la Policia de Sabadell

Comentaris
To Top