Diners

Més vehicles matriculats, però menys furgonetes

/ A. TORRES

Les vendes de vehicles nous en aquest primer trimestre del 2024 han augmentat un 5,53%, respecte del mateix període del 2023, però les matriculacions del segment de derivats i furgons han disminuït lleugerament, segons dades de la patronal catalana de la distribució d’automoció (Fecavem).

Al tancament del primer trimestre de l’any passat, s’havien matriculat 102 vehicles del segment dels coneguts per a l’última milla, mentre que enguany, les vendes de derivats i furgons ha caigut un 16,67%.  Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), la matriculació de vehicles industrials és un indicador d’inversió molt vinculat al cicle econòmic de les empreses.

Si a Sabadell han disminuït lleugerament les vendes d’aquest segment, a Terrassa la situació difereix de la sabadellenca, augmentant un 16% les matriculacions de furgons i derivats, mentre que a Sant Cugat les diferències han estat molt per sota els dos dígits (-2,50%).

Líders a la comarca

En xifres globals, si comparem el primer trimestre del 2024 amb els períodes dels darrers dos anys, Sabadell manté el lideratge de manera consecutiva pel que fa al nombre de vehicles matriculats, amb un creixement superior al 5,5% respecte del 2022, amb 1.212 unitats matriculades en aquests primers tres mesos del 2024.

A Sant Cugat, les matriculacions han estat inferiors a les registrades l’any 2023 i 2022, mentre que a Terrassa es manté una tendència molt similar a la dels concessionaris de la ciutat, malgrat que el seu creixement és menor (5,08%), respecte de 2022. Si es compara el creixement del període esmentant en els darrers quatre anys, des del final de la pandèmia i l’arribada de la crisi dels semiconductors, el creixement a Terrassa ha estat quatre punts per sobre del sabadellenc.

Comentaris
To Top