Ciutat

FOTOS | Així és la Casa Duran des de dins

S’ha pogut visitar amb motiu del Dia Internacional dels Monuments i els Llocs Històrics

El pati interior de la Casa Duran / DAVID CHAO

L’emblemàtica Casa Duran va obrir les portes aquest passat cap de setmana. Ho va fer diumenge, 21 d’abril, amb motiu del Dia Internacional dels Monuments i els Llocs Històrics. És un dels edificis més emblemàtics del nucli urbà de Sabadell, l’únic que conserva gairebé intacta l’estructura original dels segles XVI i XVII.

El Museu d’Història va organitzar una visita guiada gratuïta per conèixer la història de la casa i les diferents estances que la conformen. Es tracta d’un dels cinc béns culturals d’interès nacional (BCIN) que hi ha a Sabadell pel seu valor històric.

Els visitants van poder veure els espais destinats a les activitats agrícoles que es feien a la casa, com els cups, cellers, el graner, etc. I les zones destinades a activitats industrials, com la fàbrica de sabó i tints. Al primer pis, la visita va permetre descobrir la sala noble i les habitacions, en les quals es conserven pintures murals.

La Casa Duran només està oberta al públic puntualment, en visites com aquesta o quan per Nadal s’hi instal·la el campament de l’Ambaixador Reial. Actualment, l’Ajuntament hi està fent obres per ubicar-hi l’Oficina de Turisme i obrir el pati de llevant.

FOTOS: David Chao

Comentaris
To Top