Ciutat

Sabadell celebra Sant Jordi massivament

La plaça Sant Roc és el centre neuràlgic de la celebració, amb set paradetes de llibreries

La diada de Sant Jordi a Sabadell | Victor Castillo

Sabadell ha començat el dia mirant el cel i ha acabat celebrant un Sant Jordi de masses. Riuades de persones han inundat el Centre de Sabadell, punt neuràlgic de la celebració amb sis parades de llibreries i les signatures duna cinquantena d’autors locals, repartits en dos torns. Mentre des de molt d’hora al matí la sensació era d’una celebració viva i vibrant, un formigueig constant sense atabalament, la tarda ha evolucionat in crescendo fins a deixar estampes de col·lapse literari a les primeres línies de les carpes.

En alguns moments, semblava impossible trobar qualsevol llibre, almenys, sense tenir paciència de Sant, tant a la plaça Doctor Robert com a les botigues. I a la Rambla, on s’han alineat les parades d’entitats, era impossible deixar de veure roses a la mà. A la floristeria Segalà i a la Llar del Llibre, les cues eren gegantines.

Els llibreters des de primera hora s’han aferrat a les prediccions meteorològiques més optimistes, que s’han complert: estones agradablement assolellades i altres enteranyinades, intervals de fred, petites ratxes de vent suportables i res de pluja. Tot i això, a la plaça Doctor Robert abundaven fundes impermeables i teles per si de cas s’haguessin d’utilitzar per tapar tot el material literari. El temps era el tema de conversa generalitzat, també entre els escriptors locals que signaven llibres al Racó del Campanar.

“En principi no ens hauríem de preocupar”, comentaven des de la carpa de Sabadell Còmics, naturalment una mica preocupats. La resta de llibreries són la Llar del Llibre, la Tècnica, Abacus, Librerío de la Plata i el Mala Peça, que aquest any s’estrena amb el seu primer Sant Jordi.

Una passejada per la Rambla, tallada com en caps de setmana, era també redescobrir la diversitat que és capaç de contraure la ciutat. Parades de tota mena: des de petites editorials locals, com el Pirata, fins a entitats del tercer sector, com Atendis, la Fundació Impulsa o associacions oncològiques. Però també cultura popular, amb el Lleó de Sabadell plantat al mig del carrer i el drac de les Forques de Can Deu. I, entremig, entitats animalistes, parroquians i, fins i tot, beisbol. Al principi de la Rambla, els partits polítics no han deixat perdre l’oportunitat amb unes eleccions tan pròximes.

Ha estat una Diada que cau en dia laboral. Per tant, cap sabadellenc a fora de la ciutat i unes expectatives carregades per a la tarda que s’han complert, en acabar jornades de feina i horaris escolars. Al matí, algunes escoles han aprofitat per fer un tomb per la fira, mentre que alguns estudiants de secundària anaven amunt i avall fent entrevistes als llibreters.

FOTOS | Les millors imatges de la diada de Sant Jordi a Sabadell

Comentaris
To Top