Ciutat

El festival Embassa’t de Sabadell preveu superar els 7.000 assistents

Antònia Font obre la cita aquest dijous al vespre amb totes les entrades exhaurides

/ CEDIDA

El festival Embassa’t aspira a una edició de rècord. La previsió, abans que arrenqui aquest dijous amb el mític pop dels mallorquins Antònia Font i tanqui diumenge amb l’atreviment de la Mushkaa, és que passin prop de 7.000 persones per l’amfiteatre del Parc de Catalunya. Suposarà triplicar la xifra d’assistents de cinc anys enrere i augmentar en un 30% la de l’edició passada. És evident que el festival es fa gran, tot i que l’organització s’entossudeix a limitar l’aforament per oferir una experiència sense cues ni trepitjades.

Sumant els tres escenaris, en aquests quatre dies hi passaran una trentena d’artistes de tota mena d’estils. Les entrades per a la jornada inaugural s’han esgotat i les de la cloenda, gairebé també. Prop d’un 60% dels assistents seran de Barcelona, des d’on s’han omplert quatre autobusos. Però també s’han registrat molts assistents dels Vallesos, d’arreu del país i alguns del País Valencià, Madrid i Illes Balears.

L’escenari actual del festival ha estat un reimpuls definitiu, després d’uns anys en què havia voltat per diferents ubicacions. “Crec que un dels grans avenços dels 15 anys del festival Embassa’t ha estat consolidar l’amfiteatre del parc de Catalunya, que és un lloc privilegiat, com a escenari”, comentava l’alcaldessa, Marta Farrés, que ha assenyalat que “és un festival amb vocació de Sabadell, comarca i de país”.

Darrere el festival hi ha una quinzena de persones agrupades sota l’associació Sona Jove, que treballen tot l’any per fer possible l’Embassa’t. Durant la celebració hi haurà prop de 130 voluntaris, una seixantena per dia, fent feines amb les bandes, a les barres, a l’entrada, en comunicació i en molta feina invisible.  “És un festival que ja és una referència en el sector cultural, un pol d’atracció per visitants. El més d’un miler de persones que vindran d’arreu del país generen tota una economia a la nostra ciutat”, apuntava la regidora de Projecció de la Ciutat i Turisme, Katia Botta.

Antònia Font protagonitzen el concert inaugural aquest dijous al vespre, amb el cartell d’entrades exhaurides i amb una proposta amb entrades numerades. Altres artistes del cartell eclèctic són Guillem Gisbert, Samantha Hudson, María José Llergo, Alvva, Flashy Ice Cream o Mushka, aquesta última encarregada del concert de cloenda i que també està a punt de penjar el cartell de ‘tot venut’.

Comentaris
To Top