Vallès

Sant Cugat commemora els 250 anys del Pi d’en Xandri

Zona dels terrenys de Torre Negra a Sant Cugat | ACN

És un dels símbols del municipi vallesà

Sant Cugat commemorarà aquest 2024 els 250 anys del Pi d’en Xandri, un dels símbols del municipi vallesà. Ho farà amb un seguit d’actes que s’allargaran fins a la tardor, amb l’objectiu de donar valor a aquest element icònic i que la Generalitat el distingeixi com a Arbre Monumental.

L’alcalde, Josep Maria Vallès, ha presidit aquest dimarts l’acte de presentació de l’Any Pi d’en Xandri. “És un dels grans símbols de la nostra ciutat. Forma part del dia a dia dels santcugatencs i les santcugatenques i, històricament, moltes generacions han pogut gaudir de la seva fisonomia. Ara, per unanimitat de tots els grups municipals, commemorem els 250 anys del Pi amb un programa d’actes i treballem perquè la Generalitat el declari Arbre Monumental”, ha expressat el batlle.

Pi d’en Xandri, a Sant Cugat | Cedida

Les activitats commemoratives arrencaran el 5 de juny, sempre amb l’arbre en l’epicentre, comptant amb la participació de diferents col·lectius santcugatencs. Els actes s’allargaran fins a la tardor amb activitats destacades el 28 de juny, Dia Mundial de l’Arbre, i el 24 d’octubre, Dia Internacional Contra el Canvi Climàtic.

La cita de presentació ha comptat amb la presència del tinent d’alcaldia de Relacions Institucionals, Bon Govern i Ciutat Digital, Jordi Puigneró, així com diversos representants de les entitats col·laboradores en l’organització de l’Any Pi d’en Xandri. La iniciativa es va prendre en el ple de l’Ajuntament, per unanimitat, donant suport a una moció del Govern municipal.

El pi d’en Xandri és un pi pinyoner monumental situat en el territori del parc rural de Torre Negra. L’arbre té una alçada de 23 metres, un perímetre de 3,20 metres de tronc i un gruix de soca de 3,60 metres. La seva capçada té una amplada de 21 per 15 metres. Es diu d’en Xandri perquè es troba en terres que antany van ser propietat d’un pagès anomenat Xandri.

Comentaris
To Top