Ciutat

L’exalcalde Juli Fernàndez, escollit secretari segon de la mesa del Parlament

L’exalcalde i exconseller de la Generalitat, el sabadellenc Juli Fernàndez, ha estat escollit secretari segon de la mesa del Parlament en el ple de constitució del plenari celebrat aquest dilluns.  Un acord independentista ha permès Junts i ERC tinguin majoria a la mesa, i que el president del Parlament sigui el terrassenc Josep Rull.

Raquel Sans, portaveu adjunta dels republicans, és la nova vicepresidenta primera del Parlament, i el socialista David Pérez repeteix a la mesa, en aquest cas com a vicepresident segon. Pel que fa als secretaris, la juntaire Glòria Freixa és la nova secretària primera, el republicà Juli Fernández és secretari segon; la socialista Rosa Maria Ibarra, secretària tercera; i la socialista Judith Alcalà, secretària quarta. D’aquesta manera, Junts i ERC tenen quatre dels set llocs de la mesa del Parlament.

Juli Fernàndez, nascut a Sabadell el 1977, va ser alcalde de Sabadell entre 2015 i 2017. Posteriorment, el 2018, va ser nomenat delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona. Des del 2021, és diputat al Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). El 2022, va ser designat conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya.

Comentaris
To Top