Diners

La CNMV admet a tràmit la petició d’autorització de l’opa hostil, però avisa que “no suposa cap pronunciament”

/ JUANMA PELÁEZ

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha admès a tràmit la sol·licitud d’autorització presentada pel BBVA per l’opa hostil sobre el Banc Sabadell. En un comunicat difós aquest dimarts, l’ens recorda que aquest pas “no suposa cap pronunciament” sobre la resolució relativa a l’autorització.

Per tirar endavant els seus plans de dissolució del Banc Sabadell, l’entitat madrilenya ha de rebre l’autorització de la CNMB, del BCE i de la Comissió Nacional del Mercat de la Competència (CNMC). El banc va confirmar les seves intencions poc després que el consell d’administració del Sabadell, presidit pel banquer sabadellenc, Josep Oliu, rebutgés una fusió amistosa.

L’èxit de l’oferta queda condicionada a aconseguir el 50,01% de les accions i obtenir les autoritzacions dels òrgans reguladors i del Ministeri d’Economia. De moment, però, el govern espanyol ja ha expressat el seu rebuig a l’opa. A banda dels organismes estatals, el BBVA requereix l’aval del Banc Central Europeu, que haurà d’aprovar l’absorció de les filials a l’estranger.

En relació amb el negoci internacional, la CNMV haurà de donar el vistiplau específic a l’adquisició de control indirecte de Sabadell Securities USA, broker dealer filial als Estats Units; i el Banc Central del Marroc també s’haurà de pronunciar pel canvi de control de la sucursal del Banc a Casablanca. L’informe feia constar també que es notificaria l’operació a les autoritats de defensa de la competència a França i Marroc. Amb tot, indica que l’eficàcia de l’opa no quedarà subjecte a les autoritzacions emeses per aquests dos països.

Comentaris
To Top