Ciutat

Una onada de solidaritat a Sabadell amb destí Ucraïna

El Yuri, un dels encarregats de recollir productes per a Ucraïna / ll. clotet
El Yuri, un dels encarregats de recollir productes per a Ucraïna / Lluís Clotet

En poc més d’una setmana Sabadell ha preparat centenars de caixes amb ajuda humanitària per enviar a la frontera amb Ucraïna. Roba tèrmica, sacs de dormir, menjar no perible i medicaments són alguns dels productes que surten de Sabadell cap a Ucraïna. Escoles, entitats del tercer sector, comerços i veïns a títol individual s’han mobilitzat per aportar el seu granet de sorra i ajudar la població ucraïnesa davant els atacs de Rússia. Fins ara, Sabadell ha enviat milers de productes per al país de l’est d’Europa. 

Però la solidaritat no s’atura: a Sabadell, des d’aquest dilluns, s’habilitarà un nou punt de recollida al carrer de l’Himàlaia, 58, al barri de la Plana del Pintor. L’espai estarà obert de 9 h a 12 h i de 18 h a 20 h. “Hi ha persones que han quedat aïllades i no poden accedir a productes bàsics, i els supermercats estan buits. Necessitem especialment productes per a dones i nens, que són els que poden sortir del país”, explica Yuri Atamanchuck, ucraïnès que viu a Sabadell i està organitzant recollides a la província de Barcelona. “De moment, ja han sortit tres camions carregats”, assegura.

De fet, un altre sabadellenc nascut a Ucraïna, A.Y. –prefereix guardar l’anonimat– ha viatjat amb camió fins a la frontera per entregar paquets que ha recollit a la nostra ciutat. I també establiments com Casa Fuster o Muntenia Market s’han convertit en magatzem de la solidaritat sabadellenca.

Centres escolars i entitats hi col·laboren

També el centre educatiu Jaume Viladoms o l’escola Sant Francesc recullen menjar, medicaments, mantes, sacs de dormir, productes d’higiene i altres productes bàsics. El Jaume Viladoms s’ha coordinat amb el consolat General d’Ucraïna a Barcelona per fer arribar al país tota la recaptació. Per la seva banda, l’escola Sant Francesc també recull donatius econòmics i tot el que es recapti es portarà a la parròquia d’Ucraïna, ubicada al carrer de Balmes de Barcelona, que s’encarregarà de fer-ho arribar al seu país. 

El tercer sector també hi ha volgut col·laborar. L’Associació Espartanas de Sabadell recapta donacions a les seves oficines de la plaça d’Espanya, 22. Altres organitzacions que en aquests moments estan recaptant fons per a ajuda humanitària són el Comitè Català per als Refugiats, Catalunya amb ACNUR, la Creu Roja, Farmamundi, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Fundació Acció contra la Fam, la Fundació Save the Children, Metges del Món o Metges sense Fronteres.

L’Ajuntament destina 5.000 euros a ajudar Ucraïna

VÍDEO: Sabadell, contra la guerra d’Ucraïna

Comentaris
To Top