Artesania i proximitat als jardins de la Fundació 1859 Caixa Sabadell 

Durant aquest diumenge 4 de maig de 10 a 14 h també es podrà gaudir dels seus productes en l'últim dia de la Fira Art en viu​​​​​​​

  • Els assistents gaudeixen de les diferents paradetes de moda i joies -
Publicat el 03 de maig de 2025 a les 23:27
Actualitzat el 03 de maig de 2025 a les 23:28

Els jardins de la Fundació 1859 Caixa Sabadell s’han omplert durant aquest dissabte 3 de maig de colors, textures i olors gràcies a la Fira Art en viu, que també es podrà visitar aquest diumenge de 10 a 14 h. Hi trobem parades d’artesanes i artesans vinguts de diversos punts del territori, amb productes únics, elaborats amb passió i dedicació. 

L’ambient és acollidor i familiar. Molts visitants hi arriben per casualitat, com Elisabeth Graupera, veïna de la zona: "Visc aquí a prop, havia sortit un moment i he trobat per casualitat la fira d'artesania. M'ha interessat una paradeta que treballava amb el macramé i m'he comprat unes arracades que combinen amb tot. M'agraden aquest tipus de fires perquè surts de la normalitat, canvies tu, la teva forma de comprar i el teu estil." 

  • Elisabeth Graupera

Una de les parades que criden més l’atenció és Be Art, de Berta Navarro, sabadellenca i artesana de micromacramé: "Sóc artesana i teixidora d'ofici. Faig i dissenyo joies amb patrons de nusos petits, utilitzant estructures de plata i gemes semiprecioses. Els meus ‘bestsellers’ són les arracades Carla i les polseres del Combo de la Vida." Aquestes polseres tenen significat simbòlic: "La fugacitat de la vida, el camí de la vida i el paradís de vida. Ens recorden que cada dia és únic i hem de construir el nostre propi paradís".

  • Berta Navarro de Be Art

Des del Penedès, Sònia Pitarch presenta les seves espelmes de Mevelacandles: "Fem espelmes amb cera de soja en envasos reutilitzables de ceràmica o fusta, ideals per guarnir l’espai." Tot i la delicadesa del seu producte, sensible a la temperatura, Pitarch torna a Sabadell per segona vegada. Destaca la seva nova col·lecció d'espelmes: "La meva darrera creació és Barcelona de Dia amb matisos florals com baixant de Collserola, i Barcelona de Nit que s’inspira en el misteri dels carrers mullats del Barri Gòtic".

  • Sònia Pitarch de Mevelacandles

També hi trobem projectes com Mon Mart, de Marta Montoro, de Sant Quirze: "Intento diferenciar-me amb el color i amb dissenys únics. Hi ha una part de la meva feina que és compra de peces singulars i una altra d’elaboració pròpia. "Una de les seves propostes destacades són arracades combinables amb disseny compartit: "És ideal per jugar amb els colors, que com ja he explicat és una part essencial del meu producte".

  • Marta Montoro de Mon Mart

Des de Muntanyola, a Osona, arriba Maite García amb la marca Kokora: "Oferim peces úniques pintades i estampades a mà: mocadors de seda, samarretes de cotó, bosses... cap producte és igual a un altre. " El seu èxit recau en les arracades estampades, els mocadors lleugers de seda i la seva capacitat d'adaptació: "Conec molt bé l'ambient de les fires. Cada ciutat és un món t'has d'adaptar al públic que vindrà a la fira. Per exemple, ara tothom busca regals pel dia de la mare".

  • Maite García de Kokora

La varietat de propostes continua amb La Mi del Balancí, botiga de Mireia Mataró, de Roda de Ter. On s’hi poden trobar amigurumis i complements per nadons fets amb ganxet: "El que més disfruto fer són els ninots de ganxet, són molt laboriosos i poden tardar dies. És una afició que faig per evadir-me, aquest no és el meu treball", explica Mataró.

  • Mireia Mataró de La Mi del Balancí

Els visitants valoren positivament l’experiència. Jordi Figuerola expressa que fires com aquesta "són agradables i ajuden a crear ambient al carrer. Amb les fires fem ciutat. " I n’hi ha que no se’n perden cap, com Sònia Granero, habitual de Sabadell, que conclou: "M'agrada parlar amb els artesans, deixar-me guiar per ells i anar descobrint segons et van explicant".