• Publicitat
 • Publicitat

  Panellets, entre la tradició i la innovació

  Redacció
  30 d'octubre de 2023

  Les pastisseries no es conformen a seguir la tradició. De fet, la veneren. Ho fan perquè reforcen els històrics panellets amb innovació que fa que més paladars gaudeixin de la festa que és Tots Sants. 

  El rei dels panellets continua sent el de pinyons, no ens enganyem. Segons el Gremi de Pastisseria de Barcelona, tres de cada quatre panellets venuts són de pinyons. Ara bé, no seran els únics protagonistes gastronòmics de la setmana vinent.

  Cada vegada hi ha més panellets farcits i coberts de xocolata. També de blanca.

  I ho hem vist en els darrers anys, cada vegada més: guanyen terreny els tropicals, els de coco, que ja són un clàssic. 

  I si hi posem fruita, no poden faltar-hi ni la taronja i la llimona, que combinen a la perfecció amb la xocolata. N’hem vist de maduixa i, fins i tot, de cirera. 

  Als uns quants establiments de Sabadell tampoc no falten els d’avellana amb xocolata amb llet. 

  I les castanyes!

  Les temperatures baixen i els colors tardorencs omplen els carrers, no ens oblidem de les castanyes. Ja sigui rostides al foc, utilitzades com a ingredient d’un plat especial o convertides en una crema dolça, aquesta fruita de tardor és una autèntica joia.

  De nord a sud de la ciutat, a banda de forns de pa, tindrem entre una quarantena i una cinquantena de parades on comprar-ne. Les muntaran entitats i associacions, centres educatius, AMPA… Es començaran a vendre uns dies abans.  

  I no oblidem que, a més de ser una delícia per al paladar, les castanyes tenen un valor nutricional considerable. Són una font important de carbohidrats i fibra, i contenen vitamines i minerals essencials com la vitamina C, el potassi i el manganès. A més, són baixes en greix i poden ser una opció saludable per a aquells que busquen un refrigeri nutritiu durant els mesos freds de la tardor.

  Publicitat

  També et pot interessar

 • Publicitat
 • Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.
  Telèfon: 937 275 545

  Redacció: [email protected]

  Publicitat: [email protected]

  Administració i subscripcions: [email protected]

  Plaça de Ricard Simó Bach, 8. 08202 – Sabadell

  Clica aquí per descarregar-te el MEDIA KIT 2022

  Certificats per:
  Amb el suport de: