Arxiu

Serveis Socials i Salut

Com a membre promotor de la sessió sobre Serveis Socials i Salut, dins del cicle Sabadell pel futur, vull expressar públicament la meva felicitació a l’Il.lm. alcalde, senyor Manuel Bustos, per la seva exposició durant aquesta trobada. Una ponència clara i concisa de l’estat actual dels Serveis Socials i la Salut a la nostra ciutat, els reptes per als propers temps i alhora també un repàs de les millores assolides els darrers anys a Sabadell. Millores que, vistes en el seu conjunt, resulten certament impactants. Tant per la seva qualitat com per l’ampli abast del serveis que s’han posat en marxa per donar resposta a les diferents necessitats dels ciutadans i ciutadanes, com també pel canvi significatiu que han donat a la fesomia de Sabadell. Tal com hem sentit dir a l’alcalde: “Junts, hem de fer de la nostra ciutat un ciutat amable…”. Una ciutat amable té efectes en l’estat d’ànim d’aquells que hi vivim per l’impacte que té en cadascú de nosaltres l’entorn del dia a dia.
Aquells que, pel fet de ser del Consell de Ciutat, hem seguit aquestes fites, en la presentació dels projectes, amb pols i fang a les sabates en els inicis i finalment visitant-les un cop acabades… possiblement ens hem sentit implicats molt es-pecialment en la nova imatge i realitat de la nostra ciutat.
Com a professional responsable dins el Consell de Ciutat de les persones afectades de discapacitat d’inici en la infantesa, psíquiques, físiques i sensorials, vull fer palesa la professionalitat, implicació i solvència esmerçades per l’equip de la Regidoria de Serveis Socials del nostre Ajuntament, per resoldre les tan diferents problemàtiques de les nostres entitats i per l’accessibilitat. Començant pel mateix batlle, en les situacions del dia a dia i també en aquelles necessitades d’una intervenció puntual i urgent.
Entre les propostes celebrades els darrers temps a Sabadell per a millorar l’atenció a les persones, m’agradaria destacar, per acabar, la celebració de les Jornades sobre l’Espectre Autista, que van comptar amb el suport logístic i coordinació de Serveis Socials. Una trobada durant la qual es van posar en comú coneixement i programes d’activitats dels grups de treball del Servei de Psiquiatria Infantil i Centre de Desenvolupament i Atenció precoç, del Taulí, EAPS de la Generalitat de Catalunya, Centres especialitzats de Sabadell i Comarca, tot comptant amb la participació de professors procedents del País Basc.
Les brillants exposicions i la destacada qualitat dels tre-
balls presentats per les diferents entitats obren camins de nous coneixements, de
reflexió, d’entesa i de futur. Enhorabona.

Comentaris
To Top