Opinió

Agraïment de Càritas Interparroquial

Càritas Interparroquial de Sabadell vol donar les gràcies a totes les persones que estan donant resposta a les sol.licituds d’ajut que, setmana rere setmana, es van publicant en el D.S.
L’any 2010 vàrem celebrar els 50 anys de Càritas a Sabadell. Amb aquest motiu es va editar un  llibre que recull la història de la nostra entitat. En aquest recull històric es parla de com a l’any 1963, el “Sabadell”, tal com es titulava el nostre diari local en aquells moments, ja publicava una “Hoja de la Caridad” on s’exposaven necessitats concretes de les persones que s’adreçaven a Càritas. La crònica afegeix “en la pràctica se cubren todas las peticiones que se publican”.
En un moment determinat, es va deixar d’utilitzar aquest mitjà per demanar ajut, però el mes de novembre passat, en vista de la creixent problemàtica econòmica i social que estem vivint i que, lògicament, repercuteix directament en les peticions d’ajut que dia a dia estem rebent a Càritas, D.S. ens proposava col.laborar publicant setmanalment les necessitats dels nostres conciutadans que s’adrecen a les parròquies o a la seu central del carrer de la Salut.
Vàrem pensar que l’oferiment del D.S. podia tenir un gran valor per a nosaltres i vàrem acceptar-lo ràpidament. La resposta, igual que fa anys, ha estat molt satisfactòria, confirmant la nostra impressió que la nostra societat, amb tots els seus defectes, està plena de persones amb una gran qualitat humana que, de forma anònima i desinteressada, es fan ressò de les necessitats que es van publicant.
S’han rebut mantes per protegir-se del fred en aquests mesos d’hivern, roba per a nadons, anoracs, tovalloles... aliments per a poder servir els esmorzars diaris a les persones “sense sostre”. També hem d’agraïr les aportacions en efectiu, que ens permeten tenir les despeses corrents cobertes i pagar els subministraments de llum, gas, aigua, telèfon, neteja i del personal contractat que assegura el funcionament bàsic dels nostres projectes.
Amb tot, la labor de Càritas és possible perquè comptem amb l’esforç personal de 170 voluntàries i voluntaris que, de forma totalment desinteressada, dediquen hores del seu dia a treballar en els nostres projectes. En aquests moments s’està preparant la Memòria del 2010, que reflectirà totes les activitats dutes a termes. Son 5200 persones les que s’han atès durant aquest any, moltes amb necessitats bàsiques.
Per tot això, des de Càritas volem expressar públicament, un cop més, el nostre reconeixement al D.S. i a totes les persones que, d’una forma o altra, ens “ajuden a ajudar”. Volem transmetre l’emoció que sovint sentim quan rebem l’agraïment sincer d’aquelles persones necessitades a qui hem donat ben poca cosa: un entrepà, una manta o un cotxet usat ...
Tot això és possible gràcies a la consciència social que, per sort, segueix molt viva en el nostre entorn.
En nom de tots, gràcies, moltes gràcies.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top