Publicitat
Arxiu

La coral Belles Arts fa 40 anys amb Bach

La cantata Aus der Tiefen, la Missa luterana en Sol Major  i el Sanctus en Sol Major de Johann Sebastian Bach fan de la cita d’avui amb la Coral Belles Arts un concert extraordinari per cloure l’any del seu 40è aniversari. Un total de 92 veus s’hi sumaran.

El teatre municipal La Faràndula s’omplirà avui (21.30h.) per al gran concert que acomiada els actes dels 40 anys de la Coral Belles Arts. Ho farà amb orquestra i solistes i un programa de Bach, compositor que «és un gran repte per a qualsevol cor, però val a dir que és una de les músiques que més recompensen els esforços esmerçats», valoren des de la formació sabadellenca que dirigeix Esteve Costa i Ventura.
I afegeixen: «Avui, tot i que som conscients que les dimensions del cor que hi haurà sobre l’escenari són ben diferents a les reduïdes dimensions dels cors de les esglésies alemanyes on va treballar Bach, recrearem aquesta música des del més gran respecte».
Hi participen l’Orquestra de  Cambra Terrassa 48 (OCT48), l’organista Albert Romaní i els solistes  Laia Prat (soprano), Montserrat Torruella (contralt), Albert Casals (tenor) i Xavier Mendoza (baix), per oferir un espectacle per al qual s’han ‘recuperat’ molts ex-cantaires, com mana una efemèride així.
La Cantata i la Missa són el gruix del programa. Segons explica la coral, en aquest cas les interpretaran 76 cantaires entre la plantilla actual de la coral i excantants, que han hagut d’assajar intensament els darrers mesos. En canvi, el Sanctus, que dura menys, aglutinarà «les persones que volien participar igualment en la celebració però que no han pogut comprometre’s tant». Seran 16 veus més que s’afegiran al darrer moment del concert i a la clausura de l’aniversari, que compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Sabadell – cedeix el teatre i un local d’assaig a L’Estruch– i de l’Obra Social d’Unnim.
El juliol de 1971 debutava Coral Belles Arts, sota la direcció de Pere Puig. S’havia creat a partir d’un grup de cantaries que des del 1967 dirigia Montserrat Busqué. Al llarg de quatre dècades l’han dirigit Joan Rodà, Lluís Vila, Josep Pons, Josep Vila, Fernando Marina, Francesc Cortés, Rosa Ribera, Jaume Sala, Pablo Heras i Emili Fortea.
Ha obtingut el primer premi als certàmens corals de Rivas-Vaciamadrid (2007) i Cocentaina (2009) i l’Ajuntament li va lliurar la Medalla d’Honor de Sabadell (2011).

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top