Arxiu

Miquel Barceló i Isaki Lacuesta arriben avui al Cineclub per partida doble

Cineclub Sabadell projecta avui a l’Imperial, dins el seu cicle de cada dijous, Los pasos dobles (20h.) i El cuaderno de barro (22h.), una sessió doble dels singulars films d’Isaki Lacuesta –ficció el primer, documental el segon– sobre el treball del pintor Miquel Barceló a Mali.

L’esperada sessió sobre el controvertit treball de Lacuesta –va rebre crítiques ferotges tot i ser premiada amb el màxim guardó al Festival de San Sebastián– finalment no podrà comptar amb la presència anunciada del director.
El nom d’«Especial: Docuficció» es deu al fet que Los pasos dobles (2011) és, en principi, un film de ficció, tot i que aborda la història del peculiar personatge François Augiéras (pintor, escriptor i bandoler) i creua la realitat amb la fantasia, amb històries entrecreuades amb un sistema narratiu poc ortodox.
Aquest extrem va provocar alguns retrets al passi del film a San Sebastián, i va portar algun desencontre amb la premsa –alguns es queixaven que no s’entenia res– i divisió d’opinions.
D’alta banda, el segon film que es projectarà és un documental. Van sorgir tantes històries al llarg del singular, i dificultós, rodatge a Àfrica que Isaki Lacuesta va aprofitar el material per a un nou projecte. Aquest es centra més en el treball i la vida de Miquel Barceló a Malí, que desenvolupa des de fa més de vint anys al llarg d’estades de diversos mesos.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top