Arxiu

El silenci estimula l’assassí

Aquesta frase, d’Elie Wiesel, premi Nobel de la Pau l’any 1986, feia referència a l’horror de l’Holocaust i a la passivitat d’una part de la ciutadania davant de l’existència dels camps de concentració nazis. I aquesta frase és la que ha escollit un jove estudiant d’Arts Gràfiques de l’Escola Illa per il·lustrar el cartell anunciador del programa d’actes de commemoració del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència i el maltractament a les dones.
Perquè cada any en aquestes dates recordem quantes dones han mort assassinades pels seus companys sentimentals i cada any hem de recordar que la prevenció i la denúncia són les úniques armes contra aquesta xacra que encara patim al nostre país.
Caminem compartint valors que ens uneixen com l’amor, l’equitat, el respecte o la llibertat però, de vegades ens seguim trobant amb relacions basades en la por, la desigualtat, la dependència o la violència. I aquests esquemes provenen d’un model patriarcal que fomenta el domini dels homes respecte les dones, un model que només podrem canviar des de la coeducació, des de la prevenció i des de l’activisme davant qualsevol indici. Perquè, tal com diu el cartell, el silenci estimula l’assassí i la majoria de dones que resulten assassinades no havien estat capaces de denunciar la seva situació, i  la comunitat: la família, el veïnat, els companys de feina, tampoc havien actuat.
I només cada dia amb la implicació i l’activisme de molts ciutadans i ciutadanes serem capaços de seguir avançant per assolir una ciutat igualitària, implicant a tota la societat a fi que es vagi produint aquest canvi de model.
Aquest any, com els darrers, hem aconseguit organitzar entre tots, Ajuntament i entitats, un programa d’actes que reivindica la necessitat de seguir apostant, més que mai, en actuar des de la política d’igualtat de gènere a tots els àmbits de la vida privada i pública, i posa l’accent en seguir treballant i invertint esforços en la prevenció i sensibilització, especialment amb el col·lectiu de joves que són el present i el futur de la nostra societat. Una societat que ha d’avançar en valors per poder exercir la ciutadania de ple dret, on ningú sigui discriminat per cap motiu, especialment de gènere.
I l’Ajuntament de Saba-
dell segueix amb el compromís ferm en l’atenció a les víctimes de violència de gènere a través del Centre d’Atenció a la Dona, mantenint el seu equip multidisciplinar d’atenció que ens permet estar al costat de les dones i també dels infants, víctimes invisibles d’aquestes situacions.
L’antònim del silenci és el crit i com Munch hem d’ajuntar-nos totes i tots per cridar a favor de la vida, contra la por i la violència que afecta cada dia a les dones. Us convido a fer-ho el proper dilluns 26 de novembre a les 7 de la tarda a la Pl. Dr. Robert. És un crit necessari.

Comentaris

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top