Arxiu

Melcior Comes torna el Sant Joan a la narrativa balear

Al 2008, en vigílies del 150 aniversari de l’extingida Caixa Sabadell, Baltasar Porcel va aconseguir finalment el Premi Sant Joan amb la que va ser la seva darrera novel·la, Cada castell i totes les ombres. Ahir, Melcior Comes (Sa Pobla-Mallorca, 1980) va ser el primer mallorquí en tornar a aparèixer al palmarès del certamen, ara Premi BBVA Sant Joan. «Baltasar Porcel va ser el meu primer mentor», va recordar d’immediat el jove autor. Hotel Indira, es titula la novel·la que li ha valgut els 35.000 euros amb els quals està dotat el premi, que tant per prestigi i trajectòria com per borsa destaca entre els més importants en la literatura catalana.

L’Hotel Indira és a Mallorca. Més enllà de l’obligada ficció, i que a Mallorca no hi ha evidentment cap establiment hoteler que dugui aquest nom, els lectors hi podran flairar perfums glamourosos com els que a mitjan segle vint es prodigaven al mític Hotel Formentor, al nord de l’Illa. I, tal com indica el nom d’Hotel Indira, les estètiques exòtiques, entre art-dèco i estil modern dels 50, que van precedir l’eclosió del turisme de masses.Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top