Opinió

Un equip per treballar pel Sabadell del futur

Les ciutats, i Sabadell també, viuen en un procés de transformació constant, però hi ha moments a la història amb una complexitat especial, amb una profunditat de canvi paradigmàtica, que fan de frontissa entre un període i un altre. Crec que estem vivint un d’aquests moments.

Els reptes als quals ens enfrontem són nous, com els energètics i mediambientals. Però conviuen amb els reptes socials i econòmics que ens ha deixat la crisi dels darrers vuit anys. I les respostes que tenim ara no són les més adients per enfrontar-los. Per això, estic convençut que hem de canviar la nostra manera de fer les coses, aprofitant tot allò bo que ja hem fet i construït per impulsar la ciutat en aquest nou context.

L’economia serà un dels eixos vertebradors d’aquest procés. Som conscients que l’Ajuntament no pot generar llocs de treball, però pot facilitar les condicions per impulsar l’economia local, millorar les xarxes viàries i les noves infraestructures energètiques, conegudes com smart grids, que ens han de donar una gestió més racional, neta i econòmica de l’energia. O les xarxes d’infraestructures TIC, fibra òptica i 4G. Això suposarà un salt qualitatiu en la producció i en les relacions de negoci de les empreses.

L’energia i el medi ambient cada cop han anat agafant més protagonisme a la ciutat. Per això impulsarem les energies sostenibles, més netes i barates, per aconseguir una rebaixa en la factura energètica que a tots ens toca pagar: Ajuntaments, empreses i ciutadania.

Els ajuntaments encara tenim unes estructures hereves dels primers consistoris democràtics, que probablement no siguin les més idònies per fer front a aquests reptes. Per això ja hem iniciat un procés de modernització que ha d’anar més enllà, per canviar aquestes estructures. Modernitzarem l’Ajuntament per poder modernitzar la ciutat.

A més, volem apropar l’Ajuntament a la ciutadania, apoderar-la, perquè la seva participació sigui més massiva. Això ho hem de fer utilitzant el seu llenguatge, les xarxes socials, els Whatsapps… Hem de dirigir-nos cap a una administració oberta, que ens atengui les 24 hores tots els dies de l’any on line i que generi respostes més innovadores i menys burocràtiques.

Per superar aquests reptes encapçalo un equip d’homes i dones que compten amb l’experiència necessària per poder formar part del proper govern de Sabadell. La candidatura que encapçalo per a les eleccions municipals està formada per persones que pertanyen al PSC i d’altres que no, que representen la ciutat des de tots els seus àmbits, sectors i espais territorials. Tenen els tres principis bàsics que crec que ha d’ostentar qualsevol candidat: proximitat, honestedat i implicació.

Tots i totes tenim un objectiu comú: treballar per la ciutat i oferir la nostra tasca com a servei públic. I com a mostra de transparència he demanat a tots els membres de la candidatura que, tal com ja vaig fer jo, facin públiques les seves dades de renda i patrimoni.

He incorporat persones independents, com la Carme Folch, vinculada al món de la cultura i expresidenta de Sabadell Sardanista, i el Manel Giménez, expresident del Club Tennis Sabadell i molt vinculat al món de l’esport.

A més, compto amb persones amb vinculació amb el PSC, com el primer secretari de Sabadell, Cristian Sánchez, i la secretaria d’organització, Ana Carrasco. Els regidors Carles Bosch i Lluis Monge també en formen part i s’hi incorporen el diputat al Congrés Carlos Corcuera, la diplomada en Turisme Susana Gallego i la primera secretària de les Joventuts Socialistes de Catalunya, Mercè Porras.

A més, integren la candidatura la comerciant del nord de la ciutat, Ana Lorente, l’actual adjunt d’Organització de l’Executiva del PSC Sergi Espinosa, l’infermer de l’ICS Víctor Motos, la membre de l’executiva del PSC Teresa Esteban i el secretari Organització de la JSC de Sabadell, Raul Pérez. La candidatura compta també amb persones de diferents barris i zones de la ciutat.

Son els noms d’algunes de les persones que m’acompanyen per fer realitat aquesta ciutat del futur que volem que sigui Sabadell. Però tot això no ho volem fer sols, no ho podem fer sols. El nostre projecte no pot ser una proposta de l’Ajuntament cap a la ciutat. Volem que sigui un projecte de ciutat col·laboratiu, que utilitzi patrons com els de les 4hèlix, amb la participació de ciutadans i ciutadanes, universitats i empreses i liderat i coordinat per l’Ajuntament. Un model que, d’altra banda, és el que s’està implantant a tota Europa per donar aquestes respostes col·laboratives i més racionals. Estic convençut que entre tots ho aconseguirem.

“Les persones de la candidatura que encapçalo tenen els tres principis bàsics que ha d’ostentar qualsevol candidat: proximitat, honestedat i implicació”

Comentaris
To Top