Ciutat

Manifestació de veïns del nord demanant més seguretat

La comitiva de la manifestació poc després de sortir de la plaça de la Primavera anant en direcció a l’Ajuntamernt
La comitiva de la manifestació poc després de sortir de la plaça de la Primavera anant en direcció a l’Ajuntamernt / ESTEVE BARNOLA

– J. Mercadé –

Poc més de cent persones s’han manifestat aquesta tarda des de la plaça de la Primavera de Can Deu fins a l’Ajuntament per reclamar més seguretat arran de l’apunyalament que va patir un jove del barri de la Planada del Pintor fa poc més d’una setmana.

Bona part dels comerços de Can Deu han tancat les seves portes en senyal de solidaritat amb les manifestants. A l’Ajuntament han irromput al ple i han provocat la suspensió de la sessió plenaria per part de l’alcalde durant deu minuts. La comitiva des de Can Deu s’ha dirigit cap el carrer d’Himalaia i ha seguit pel de Bonaigua. A la cruïlla amb la Ronda Navacerrada s’ha produit una escridassada amb un grup de veïns d’ètnia gitana sense que la policia hagi hagut d’intervenir.

Un cop a l’Ajuntament s’han vist amb l’alcalde, Joan Carles Sánchez, que els ha emplaçat a una reunió per proper dimarts. Tot i així, alguns dels manifestants han fet sentir la seva veu durant la sessió plenaria. Després de la suspensió s’ha hagut de celebrar a porta tancada fins que els ànims s’han calmat. L’Associació de Veïns de la Plana del Pintor ha fet públic un manifest en el que expressen la seva queixa pels robatoris que pateixen els veïns a casa seva i pel carrer. També denuncien que les escoles són punts de venda de drogues. Davant de tot això demanen que tornin les patrulles mixtes de policies municipals i mossos pels carrers dels barris de la zona nord.

Comentaris
To Top