Publicitat
Ciutat

La Generalitat completa la reparació de l’altar paleocristià de Riu-Sec

Pel que fa als primers cristians, no hi ha res a Espanya de tan antic, eloqüent i únic com la Bema Siríaca de Sant Pau de Riu Sec, per tant a Sabadell. Data del segle IV, i la noticia de la troballa, al 1980, va donar la volta al món. Victima d’anys de vandalisme, i la sempiterna negligència municipal, que perdura almenys de moment, la Generalitat n’acaba de restaurar destrosses. La reparació de les destrosses ha anat a càrrec de la Generalitat, que n’ha encarregat la feina a una empresa especialitzada en restauracions arquitectòniques, Gamarra & Garcia. L’Ajuntament ha donat notícia del fet per mitjà d’un comunicat on tanmateix no indica ni tan sols el cost de la intervenció, que no ha pagat, ni perquè se n’ha fet càrrec l’administració autonòmica, tot i que el recinte arqueològic de Sant Pau de Riusec és de propietat municipal. 6.1 3 col

Publicitat
Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top