Ciutat

La incineració ja arriba gairebé a la meitat dels difunts a la ciutat

El 45 per cent dels difunts a la ciutat són incinerats. De les 1.696 morts registrades durant el 2015, un total de 919 han optat per l’enterrament i 777 per la cremació. Sabadell, doncs, segueix la mateixa tendència que es registra arreu.

L’opció de la incineració guanya cada cop més adeptes i se situa ja en el 45,8 per cent del total de defuncions que es produeixen a la ciutat. Segons les dades aportades per la funerària Torra, des de l’1 de gener d’aquest any fins el dia d’ahir es van registrar a la ciutat un total de 1.696 difunts, dels quals 919 van ser enterrats (54,2 per cent) i 777 incinerats (45,8 per cent).

La xifra va en la línia de l’increment de les cremacions que es produeix arreu de Catalunya, i ha augmentat de forma paulatina els darrers anys. Durant l’any 2012, per exemple, el percentatge era del 38 per cent, i l’any passat va arribar al 42 per cent.

Els experts indiquen que s’està començant a produir el canvi generacional que va associat a la decisió d’optar per una fòrmula o una altra. A més del component social, també és determinant el factor económic, donat que el preu de l’incineració és inferior al de l’enterrament. A Sabadell el servei de cremació de cadàvers té un cost d’uns 500 euros, preu al que s’ha de sumar altres imports com l’urna i o el lliurament a domicili, entre altres.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top