Ciutat

Sabadell aposta per un model de distribució d’aliments més complet

Ramon Vidal, Gabriel Fernández i Joan Berlanga en la presentació del pressupost
Ramon Vidal, Gabriel Fernández i Joan Berlanga en la presentació del pressupost / LLUIS FRANCO

– Edurne Concejo –

El nou Pla per a la cohesió social vol lluitar contra les causes de les desigualtats. Iniciatives que s’emmarquen en les àrees d’Educació, Acció Social i Educació i que comptaran amb un pressupost de 30 milions d’euros.

L’Ajuntament de Sabadell ha augmentat un 7 per cent la partida pressupostària dedicada a Educació, Acció Social i Salut. Un increment de 450 mil euros respecte la partida assignada en l’últim pressupost.

Una de les novetats que vol aplicar el consistori és un nou model de Rebost Solidari. El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernández va posar sobre la taula la necessitat d’oferir un model que vagi més enllà de la distribució d’aliments: «És un projecte pilot amb el qual volem veure si les eines que oferim permeten a les famílies donar el salt necessari per sortir d’aquesta situació».

És per això que la implicació de les famílies és fonamental. El sistema que es vol implementar a Sabadell segueix l’exemple dels centres de distribució DISA (Distribució Solidària d’Aliments). En aquestes centres uns tècnics dels Serveis Socials valoren la situació econòmica i familiar dels potencials usuaris i es determinen els punts que s’assignen a cada usuari. Aquests punts s’intercanvien per aliments que els mateixos usuaris trien.

Comentaris
To Top