Ciutat

L’ordenança de benestar animal entrarà en funcionament abans que acabi l’any

Entitats animalistes han col·laborat en la redacció de la nova ordenança
Entitats animalistes han col·laborat en la redacció de la nova ordenança / LL.F.

– Yolanda Rico –

La nova Ordenança Municipal de Tinença, Protecció i Benestar Animal entrarà en vigor durant els darrers mesos de l’any. L’Ajuntament ja ha rebut el text de la normativa que han elaborat entitats que treballen pel benestar animal.

A partir d’ara els serveis jurídics i tècnics municipals revisaran el text, que passarà a aprovació inicial durant el Ple de setembre.

Amb la recepció del text es tanca la primera fase d’un procés que acabarà amb una normativa actualitzada al marc legal vigent en matèria de tinença i protecció animal i que vol ser «un referent a Catalunya i la resta de l’Estat», ha explicat el regidor de Benestar Animal, Miquel Soler.

El regidor ha assenyalat que la nova normativa «protegeix tant als animals com a les persones, ja que aporta la màxima claredat de quins són els seus drets i deures».

Incorporarà algunes novetats, després que també s’hagi incorporat del concepte de benestar animal al propi consistori i s’emmarca en la declaració de Sabadell com a ciutat lliure de maltractament animal, moció que va aprovar l’Ajuntament en el Ple de setembre de 2015.

Així, entre altres qüestions, l’ordenança exclou la ciutat de l’organització de qualsevol iniciativa o espectacle basat en el patiment o sacrifici animal.

També s’establiran les condicions de la tinença d’animals a casa, com per exemple treure el gos dues vegades al  dia al carrer, com a mínim, o no deixar-lo sol al domicili durant un període superior a 12 hores.

S’exposaran els criteris i les condicions d’accés dels gossos al transport públic, com actuar quan es deixi l’animal tancat en un vehicle o la regulació dels gossos que estan als horts de la ciutat.

Soler ha explicat en aquest sentit que «evidentment, que no podem tenir un control exhaustiu de les condicions dels animals a cada domicili. El fet innovador és que davant el coneixement d’aquest tipus de casos, podem tenir una norma de referència amb la qual poder actuar».

Comentaris
To Top