Publicitat
Ciutat

La TUS incorpora dos busos nous menys contaminants i més moderns

L’alcalde i el regidor d’Espai Públic, al centre, van presentar els nous autobusos, que incorporen entrades d’USB, amb el president de la TUS
L’alcalde i el regidor d’Espai Públic, al centre, van presentar els nous autobusos, que incorporen entrades d’USB, amb el president de la TUS / ESTEVE BARNOLA

– Y. R. –

Coincidint amb l’inici de la Setmana de la Mobilitat que es celebra fins el dia 22, l’Ajuntament va presentar ahir els dos nous autobusos que s’incorporen a la flota de la TUS per substituir-ne altres d’antics i que circularan a partir de dilluns. La incorporació, que comporta una inversió de 460.000 euros, és la primera en nou anys. «Des del 2007 no s’havia comprat cap autobús nou», va destacar l’alcalde, Juli Fernàndez, qui va afegir que l’adquisició d’ara representa una «aposta decidida per invertir en la renovació de la flota» que per «l’equip de govern serà una prioritat per millorar la qualitat del servei». Esperen renovar a finals de mandat 25 vehicles, dels quals la meitat seran híbrids. S’estudia la possibilitat d’incorporar alguns de dimensions inferiors a la dels actuals per fer els recorreguts del Centre. Els autobusos nous compleixen la normativa euro 6 amb una reducció dels gasos contaminants d’un 95 per cent i tenen noves mesures de seguretat com ara d’antibolcatge. Els usuaris també podran carregar els seus dispositius mòbils al bus ja que disposar de dues entrades d’USB. El regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, va avançar que s’està treballant en un pla de renovació que permetrà millorar la freqüència de pas del servei. També va avançar que al gener es posarà en marxa un nou autobús híbrid. Pel que fa a la posada en marxa del Metro, l’alcalde va dir que no «és una competència sinó un servei complementari» i el president de la TUS, Paco López, va destacar que el nombre de viatgers ha augmentat un 2 per cent aquest any.

Publicitat
Comentaris
To Top