Opinió

Quin Vallès volem?

Com hem de gestionar els residus a la nostra comarca per no malmetre el medi ambient i trinxar encara més el nostre territori? Com ha de ser la mobilitat de les persones i de les mercaderies al Vallès? Necessitem més cinturons o més transport públic? Quin transport públic? Com es pot generar ocupació en una comarca que pateix fortament la crisi del sector industrial? Els hospitals comarcals, els centres educatius, la formació professional, els serveis socials, les polítiques d’habitatge que tenimal Vallès, responen a les necessitats de la nostra ciutadania? La proposta d’unir les dues comarques del Vallès, és garantia per afrontar millor tots aquests reptes?
El Consell Comarcal és un instrument útil per donar resposta a les necessitats que té la ciutadania del Vallès Occidental?
Es pot continuar fent política comarcal sense comptar amb la ciutadania?

Reflexionar i debatre compartidament amb la ciutadania, amb les organitzacions socials del territori, amb els càrrecs electes dels nostres ajuntaments, amb persones expertes i amb els que en el seu dia a dia treballem per millorar les condicions de vida dels vallesencs i les vallesenques, és un dels principals objectius que ens hem marcat els consellers i conselleres comarcals del’Entesa del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Amb aquest esperit neix la jornada “Debats Vallès Occidental: Aspectes estratègics de política comarcal”, que pretén ser un punt de partida d’una nova manera d’entendre la política comarcal en la seva diversitat.
El grup comarcal de l’Entesa és el resultat de la suma d’una pluralitat de candidatures municipals, que té en el seu ADN la participació de la ciutadania en les polítiques de les institucions que la representen. Candidatures diverses que confluïm per afrontar l’acció política en els municipis d’una manera diferent. Candidatures com Unitat pel Canvi de Sabadell, Terrassa En Comú, Alternativa per Castellbisbal, Badia En Comú, Recuperem Barberà, Assemblea de Sentmenat, Movem Vacarisses, Som Rellinars, Fem Viladecavalls, ICV, EUiA, Podem, etc. treballem conjuntament al Consell Comarcal perquè aquesta institució sigui útil als vallesencs i vallesenques i deixi de ser el“cementiri d’elefants” d’alguns partits.
A la nostra comarca són ben conegudes les barrabassades que s’han fet al Consell Comarcal i als seus consorcis i les oportunitats que s’han perdut per transformar la comarca en un referent de solidaritat, justícia social, sostenibilitat i modernitat.
Tenim a tocar l’aprovació d’un Plad’Actuació Comarcal (PAC) promogut pel govern del Consell Comarcal i en aquest procés el grup de l’Entesa ens proposem participar activament per fer propostes que acostin el PAC a les necessitats de la ciutadania a l’igual que hem fet amb la proposta de codi ètic o la demanda de transparència per a l’eradicació de les males praxis al consorci de residus i d’altres.
Però no ho volem fer d’esquenes a la ciutadania sinó que necessitem escoltar i debatre conjuntament les aportacions, opinions i/o crítiques amb la ciutadania.
Per tot això aprofitem per convidar-vos a participar de la Jornada de debat que tindrà lloc el proper 1 d’octubre a partir de les 9 del matí a la Torre d’en Gorgs de Barberà del Vallès, on debatrem entorn a quatre temes claus per a la nostra comarca: mobilitat, gestió de residus, polítiques d’ocupació, benestar i drets socials; per acabar amb un debat plenari sobre la proposta d’unió dels dos vallesos.

Les persones que formem l’Entesa a la nostra comarca compartim una mateixail·lusió: transformar el Consell Comarcal del Vallès Occidental fent que les seves polítiques siguin més solidàries, sostenibles, actives i participatives.

“Es pot continuar fent política comarcal sense comptar amb la ciutadania?

Comentaris
To Top