Ciutat

La solidaritat fa bullir tot Sabadell. La 25 edició de La Marató arriba a tots els racons de la ciutat

La plaça Doctor Robert va estar animada durant tot el cap de setmana amb activitats de La Marató
La plaça Doctor Robert va estar animada durant tot el cap de setmana amb activitats de La Marató / LLUÍS FRANCO

– Edurne Concejo –

Com cada any, la ciutat ha viscut la jornada més solidària de l’any amb motiu de La Marató de TV3. Milers de sabadellencs han participat en els centenars d’activitats benèfiques que han organitzat les entitats, empreses i organismes de Sabadell amb la finalitat de recaptar fons per a la recerca sobre l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Sabadell ha bullit d’activitats solidàries diumenge i tot el cap de setmana. Des de primera hora del matí i fins a la nit, hi ha hagut propostes de tot tipus. Des del dinar solidari de la Gent Gran de Gràcia, passant pel concerts de corals de diferents escoles de la ciutat als Jardinets de l’Antiga Caixa Sabadell 1859.
Entitats com els comerciants del carrer Escola Industrial o Sabadell per la Independència van omplir d’activitats el centre de la ciutat amb un atapeït programa amb xocolatada, vermut, tallers i paradetes.

Les manifestacions artístiques hi van ser molt presents amb actuacions al Teatre Sant Vicenç o al Centre Cívic de Sant Oleguer, amb Cor d’Acords i Zona de Ball, respectivament.

També l’Escola de Música Creu Alta hi va participar amb un concert de Nadal amb doble sessió. A més, l’Associació de Veïns d’aquest barri sabadellenc va col·laborar amb La Marató amb un tall de pernil solidari.
Les Escoles de Dansa Mònica Escribà van obrir les seves portes per oferir classes de tots els estils i per la tarda també van fer diferents exhibicions de ball.

En un dia dedicat a la recerca, la salut va ser molt present. El CAP Can Rull va celebrar una caminada popular pel barri. També es van recaptar fons a través de la venda de butlletes d’una rifa solidària.

D’altra banda, l’Acadèmia de Ciències Mèdiques es va instal·lar al Mercat Central per prendre la pressió a la gent i explicar com prevenir l’ictus.

Algunes de les activitats es van avançar a divendres o dissabte, com és el cas de la tómbola solidària al Passeig. Organitzada per la Coordinadora de Gent Gran, va comptar amb la col·laboració de l’entitat en suport dels malalts de càncer Báilale a la Vida. Els premis repartits durant la tómbola han estat productes artesanals elaborats per la gent gran que els casals porten recollint: pintura, escultura, marqueteria… Els diners recaptats es van dividir entre La Marató de TV3 i els infants d’oncologia de l’Hospital Taulí.

Sabadell ha tornat a demostrar, un any més, la seva gran capacitat per mobilitzar-se per una bona causa amb iniciatives que han implicat agents de tots els sectors: artístic, educatiu, esportiu, associatiu o sanitari.

Comentaris
To Top