Ciutat

Els municipis vallesans es comprometen amb un model econòmic més sostenible

L’actual model econòmic ja no és viable. Del produir, utilitzar i tirar, s’ha de passar al reduir, reutilitzar i reciclar. Són els principis de l’economia circular, un model més sostenible i amb el què els municipis vallesans es van comprometre dilluns amb la signatura d’un acord qualificat de pioner a Catalunya.

L’Acord Vallès Circular és un acord de caràcter territorial signat per les entitats comarcals, els alcaldes i alcaldesses de la comarca i els representants d’entitats que tenen un paper destacat en el procés per incorporar els principis de l’economia circular en les polítiques de desenvolupament econòmic, social i ambiental. Compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.
Es tracta, com indica el propi Consell Comarcal, d’una oportunitat per transformar el model de consumir i de produir, impulsant processos de millora competitiva en les empreses i de desenvolupament social que limitin l’impacte en el medi ambient.
Per l’organisme comarcal la iniciativa «reflecteix el compromís i la voluntat de l’administració i dels agents privats d’assumir la seva responsabilitat en la superació de l’actual model econòmic». Un patró que fins ara està basat en «produir, utilitzar i tirar». Els impulsors de l’acord consideren que aquesta forma és insostenible a mig i llarg termini.

Per aquest motiu es posa l’èmfasi en l’ús sostenible dels recursos, amb la reutilització, la reparació i l’increment del reciclatge com a mesures per allargar al màxim el temps de vida de productes, materials o energia i obtenir beneficis, tant ambientals com econòmics i socials. De fet fa una setmana a Sabadell es va presentar un projecte conjunt amb Barberà i Sant Quirze perquè les empreses dels polígons industrials puguin aprofitar els recursos sobrants. El compromís amb aquesta nova economia es va subscriure dilluns al Consell Comarcal enun acte al què van assistir representants dels diferents ajuntaments del Vallès Occidental, així com d’entitats

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top