Publicitat
Ciutat

La PAHC exigeix un pla de xoc municipal per abordar l’exclusió residencial

La Plataforma d’Afectades per la Hipoteca i la Crisi (PAHC) ha denunciat que les polítiques municipals en matèria d’habitatge són insuficients i ha exigit un pla de xoc que posi fi al problema de l’exclusió residencial.

La PAHC ha tornat a explicar públicament que el problema de l'habitatge a Sabadell no ha desaparegut i ha asseverat que hi ha «insuficiències» per part de l'Ajuntament a l'hora de treballar aquest tema.
Dimarts passat la plataforma es va reunir amb l'Ajuntament per tal d'exigir l'aplicació d'un pla de xoc que posi fi a l'exclusió residencial. A més, ha donat un termini de dues setmanes perquè el consistori es posicioni: «Si no tenen recursos per fer front al problema que ho diguin públicament . L'alcaldia ha d'anunciar les mesures que pensen posar en marxa i si existeix alguna impossibilitat per fer-ho». D'aquesta manera va expressar Albert Jiménez, portaveu de la PAHC, l'exigència dels activistes. Demandes que, segons va dir, havien arribat l'equip de govern també en forma de propostes.

Per Jiménez aquest pla és necessari perquè el panorama ha canviat. «Després de l’embat hipotecari, hi ha molts casos d’exclusió habitacional en ocupació i lloguer» va dir. És a dir, que tot i que continuen havent-hi desnonament de famílies que no poden pagar la hipoteca el gruix de persones que es troben sense sostre s’ha traslladat a aquelles que resideixen en un habitatge ocupat o en un pis de lloguer que no poden pagar. Situacions que han portat a més de 3.000 persones a ocupar un habitatge a Sabadell, d’acord a la xifra amb la què treballa la PAHC. El portaveu de la plataforma va enumerar fins a cinc actuacions que hauria d'incloure aquest pla de xoc que volen.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top