Publicitat
Ciutat

El pagament dels tributs ja no es pot fer a través de Caixabank

Des d’ara els impostos i taxes municipals no es podran pagar a través de Caixabank. L’entitat ha decidit renunciar, de forma unilateral, a seguir col·laborant amb l’Ajuntament de forma gratuïta. Segons el consistori, l’entitat vol cobrar comissions.

Caixabank ha exigit a l’Ajuntament cobrar comissions a canvi del cobrament dels tributs. Fonts de Caixabank han explicat que aquest és un servei que preten de forma voluntària les entitats i que a l’octubre del 2016 ja van començar a parlar d’aquest tema amb l’Ajuntament sense arribar a cap acord fins que fa tres mesos van comunicar que ja no seguirien prestant el servei. Sí que es poden pagar a través d’aquesta entitat els tributs domiciliats.

Segons ha informat l’Ajuntament, les comissions significarien un cost addicional per les arques municipals per sobre dels 150.000 euros anuals. Una quantitat que el consistori «no està disposat a pagar a l’entitat bancària». Com que ara és obert el període de pagament d’alguns impostos com l’IBI, taxa de residus i l’IAE, entre altres, alguns sabadellencs s’han trobat que no han pogut fer efectiu el pagament.
L’Ajuntament, per la seva banda, va comunicar aquesta circumstància dijous passat. Segons l’equip de govern, per facilitar la liquidació dels impostos municipals, l’Ajuntament té signats convenis amb altres entitats bancàries (BBVA, Banc Sabadell, Banc Popular, Banc Santander, Bankia, Cajamar, Deutsche Bank, Ibercaja i Evo) com a empreses col·laboradores en aquest àmbit.
També es pot fer efectiu el pagament dels tributs i de les multes de trànsit a l’Oficina d’Atenció Tributària (carrer Indústria,10, 1r) i altres punts. Aquesta col·laboració és gratuïta i voluntària. Els contribuents també disposen d’alters canals per pagar els impostos com ara el telèfon, internet i els caixers instal·lats a algunes dependències.

El pagament es pot realitzar a través de les plataformes en línia de les següents entitats bancàries: Banc Sabadell i BBVA (només per a clients) n

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top