Ciutat

Un miler de menors d’edat tenen els àpats garantits durant l’estiu

Aquest estiu es podran cobrir les necessitats alimentàries de prop d’un miler d’infants gràcies al dispositiu especial que es posa en marxa durant el període de vacances escolars. Enguany els ajuts arribaran a més nens que al 2016.

Coincidint amb el període de vacances escolars, s’ha activat un dispositiu especial per garantir l’alimentació infantil aquests mesos. L’actuació l’impulsa l’Ajuntament amb la col·laboració del Rebost Solidari i de diverses entitats. Consisteix en un reforç de la distribució de lots d’aliments bàsics entre les famílies més vulnerables, el lliurament de targetes prepagament per a producte fresc i sis casals durant el mes d’agost, que incorporaran servei de menjador i es portaran a terme a diferents punts de la ciutat.
El dispositiu arribarà a un total de 919 menors, 89 infants més que l’any passat. Aquestes mesures comporten una aportació municipal de més de 93.600 euros, als quals cal afegir la subvenció. Del total aportat, l’Ajuntament destinarà prop de 43.200 euros als lots d’alimentació, més de 31.300 a les targetes prepagament i més de 19.100 euros als casals.

Totes les accions del dispositiu són complementàries per la qual cosa una persona es pot beneficiar de més d’una ajuda. El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha explicat que «en col·laboració amb les entitats i la ciutadania organitzada, continuem articulant i garantint accions, algunes de caire més estructural i estratègic i d’altres com aquesta de resposta directa i de prevenció, amb l’objectiu de lluitar contra la pobresa i l’exclusió allà on fan més mal, com és entre els infants i adolescents, col·lectius especialment vulnerables».

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top