Publicitat
Arxiu

La posada en marxa del Metro connecta Sabadell de nord a sud

Des de dijous es pot viatjar de nord a sud en tren. La inauguració de les tres noves parades de Ferrocarrils (La Creu Alta, Sabadell Nord i Sabadell Parc del Nord) conclouen els treballs de perllongament de la línia i se sumen a les tres de Renfe, dotant Sabadell de vuit estacions distribuïdes a diferents punts de la ciutat.

Dijous es va posar en funcionament un tram de 3,7 quilòmetres de doble via de la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat. Es tracta del tram corresponent a les noves estacions de La Creu Alta, Sabadell Nord (Plaça Espanya) i Sabadell Parc del Nord. Aquesta era la última fase de perllongament del també anomenat Metro amb la què es completa tota la xarxa, de 5,2 quilòmetres, i dota la ciutat de cinc estacions de FGC juntament amb unes cotxeres a Ca n’Oriac. Les altres dues estacions -Sabadell Plaça Major i Can Feu-Gràcia- es van inaugurar el passat mes de setembre. Només quatre minuts separen ara el Centre de la Plana del Pintor, si el trajecte es fa amb aquest nou servei. Ha estat necessària una inversió de 430 milions d’euros per dur a terme aquesta obra que s’ha inaugurat amb cinc anys de retard a causa dels problemes pressupostaris de la Generalitat.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el conseller de Territori, Josep Rull, i l’encara alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, van fer el viatge inaugural en un tren batejat amb el nom de la sabadellenca i expresidenta d’Òmnium Cultural Muriel Casals, morta fa un any a causa d’un accident. Van Pujar a l’estació de la Creu Alta i van baixar a la del Parc del Nord, a la Plana del Pintor, on van tenir lloc els parlaments. Tots van recordar i agrair la feina feta pels anteriors governs així com la paciència dels veïns als que van demanar disculpes per la durada de les obres. El conseller Rull va parlar de la importància d’aquesta obra no només per Sabadell sinó pel conjunt de la comarca, en especial per a municipis com Castellar que arribar amb autobús fins a la Plaça Espanya i allà agafar tant Ferrocarrils com Renfe.

També va assenyalar la millora que comporta el perllongament per connectar amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i amb la veïna Terrassa. I va subratllar que «avui és un dia de gratitud per posar en servei una obra col·lectiva», en referència a la col·laboració de les diferents instàncies que han intervingut en el projecte, inclosos els veïns. El president de la Generalitat, per la seva banda, va destacar que l'obra és un «compromís insubornable amb Sabadell i el Vallès» així com «amb el transport públic, la mobilitat sostenible i la lluita contra el canvi climàtic». Per Puigdemont aquest servei és «un model de proximitat i de coneixement del territori».
La inauguració de les tres noves parades va ser l'últim acte oficial de l'encara alcalde, abans del ple en què va presentar la seva renúncia i que es va celebrar a la tarda del mateix dijous. Fernàndez, visiblement emocionat, va advertir que «amb les cinc parades de Ferrocarrils més les tres de Renfe, Sabadell és la ciutat metropolitana amb més estacions urbanes de tren».

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top