Arxiu

Maties Serracant es convertirà aquest dimarts en el cinquè alcalde democràtic

Aquest dimarts es celebrarà el Ple d’investidura que designarà Maties Serracant (Crida per Sabadell) com a nou alcalde de Sabadell. Substituirà Juli Fernàndez (ERC) en compliment de l’acord de govern signat al 2015 i que preveia una alcaldia rotatòria.

Després de mesos de negociacions, les quatre forces que conformen l’equip de govern (Unitat pel Canvi, ERC, Crida i Guanyem Sabadell) han arribat a un nou acord que corrobora el que ja van signar al juny del 2015 ERC i Crida.
En aquell moment, totes dues formacions van subscriure un acord de govern -UpC i Guanyem no es van sumar llavors al pacte tot i que van donar el seu suport a la investidura de Fernàndez, que situava el candidat d’Esquerra al capdavant de l’alcaldia amb la condició que, a l’equador del mandat, havia de renunciar al càrrec a favor de Serracant. El pacte posava punt i final a 16 anys de govern socialista.
Aquest dimarts, l’Ajuntament celebrarà, a les 6 de la tarda, el segon Ple d’investidura d’aquesta legislatura que convertirà el candidat de la Crida (moviment vinculat a la CUP i a Entesa per Sabadell) en el cinquè alcalde democràtic de Sabadell. La seva designació serà possible només amb els vots a favor dels grups del quatripartit.

Serracant ha desenvolupat la seva tasca com a segon tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat fins ara. La renúncia de Fernàndez dijous passat, en un Ple extraordinari, el va convertir en alcalde accidental fins que demà es dugui a terme la seva investidura.
L’acord del quatripartit va arribar al novembre del 2015 després d’uns mesos en què s’evidenciava la fragilitat d’ERC i Crida al capdavant del consistori amb només vuit dels 27 regidors que formen part de la corporació. L’entrada al govern d’UpC i Guanyem va donar estabilitat al nou equip que des de llavors no va perdre de vista el relleu a l’alcaldia.

Diari de Sabadell, el diari de sempre, al servei dels sabadellencs i vallesans.

Telèfon Redacció: 937 275 545 sabadell@diaridesabadell.com

Telèfon Publicitat: 937 275 545 publicitat@diaridesabadell.com

Les Valls, 10, 2a planta 08201 – Sabadell

Copyright © 2018 Diari de Sabadell | Novapress Edicions S.L.

To Top