Arxiu

Maties Serracant es convertirà aquest dimarts en el cinquè alcalde democràtic

Maties Serracant (dreta) durant el Ple de renúncia de Juli Fernàndez com alcalde dijous passat
Maties Serracant (dreta) durant el Ple de renúncia de Juli Fernàndez com alcalde dijous passat / ESTEVE BARNOLA

Aquest dimarts es celebrarà el Ple d’investidura que designarà Maties Serracant (Crida per Sabadell) com a nou alcalde de Sabadell. Substituirà Juli Fernàndez (ERC) en compliment de l’acord de govern signat al 2015 i que preveia una alcaldia rotatòria.

Després de mesos de negociacions, les quatre forces que conformen l’equip de govern (Unitat pel Canvi, ERC, Crida i Guanyem Sabadell) han arribat a un nou acord que corrobora el que ja van signar al juny del 2015 ERC i Crida.
En aquell moment, totes dues formacions van subscriure un acord de govern -UpC i Guanyem no es van sumar llavors al pacte tot i que van donar el seu suport a la investidura de Fernàndez, que situava el candidat d’Esquerra al capdavant de l’alcaldia amb la condició que, a l’equador del mandat, havia de renunciar al càrrec a favor de Serracant. El pacte posava punt i final a 16 anys de govern socialista.
Aquest dimarts, l’Ajuntament celebrarà, a les 6 de la tarda, el segon Ple d’investidura d’aquesta legislatura que convertirà el candidat de la Crida (moviment vinculat a la CUP i a Entesa per Sabadell) en el cinquè alcalde democràtic de Sabadell. La seva designació serà possible només amb els vots a favor dels grups del quatripartit.

Serracant ha desenvolupat la seva tasca com a segon tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat fins ara. La renúncia de Fernàndez dijous passat, en un Ple extraordinari, el va convertir en alcalde accidental fins que demà es dugui a terme la seva investidura.
L’acord del quatripartit va arribar al novembre del 2015 després d’uns mesos en què s’evidenciava la fragilitat d’ERC i Crida al capdavant del consistori amb només vuit dels 27 regidors que formen part de la corporació. L’entrada al govern d’UpC i Guanyem va donar estabilitat al nou equip que des de llavors no va perdre de vista el relleu a l’alcaldia.

To Top