Ciutat

Maties Serracant ja és el nou alcalde de Sabadell

Joan Berlanga va lliurar la vara d’alcalde a Maties Serracant

Amb els vots dels 14 regidors que formen part del govern (UpC, ERC, Crida i Guanyem) Maties Serracant (Crida) ha estat investit aquest dijous nou alcalde de Sabadell en el transcurs d'un Ple d'investidura que ha omplert el saló de plens, així com el vestíbul de l'Ajuntament. Després de prometre el càrrec, Serracant ha fet referència a la seva condició d'investigat «per una denúncia falsa» del PSC en relació de la cessió d'un espai de Cal Balsach a El Tallaret. Ha defensat el seu nomenament perquè han decidit «no eludir la nostra responsabilitat». En aquest sentit, ha afirmat que ser alcalde comporta «certs riscos» en al·lusió, també, al referèndum del proper 1 d'octubre sobre el què ha assegurat que faran el «necessari perquè els sabadellencs i les sabadellenques puguin expressar-se lliurement». Ha afegit que «cal que les urnes s'omplin de democràcia». Serracant ha parlat de la nova etapa que tot just comença el quatripartit. Un període durant el qual s'haurà de treballar per lluitar contra aspectes com la pobresa energètica i la «desposessió» per «retornar la dignitat a les persones que han quedat al marge», ha manifestat. Serracant ha tingut paraules d'agraïment al seu antecessor, Juli Fernàndez, i ha assenyalat que ara cal treballar sense «protagonisme individual» i utilitzar l'alcaldia com un «element de cohesió del govern». Serracant s'ha convertit en alcalde en compliment de l'acord de govern signat a principi de mandat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top