Publicitat
Ciutat

L’Ajuntament negocia la compra del pàrquing de l’estació de Plaça Major

L’Ajuntament diu que intentarà reduir al màxim l’impacte de la rampa d’accés, pel passeig Manresa, a un futur pàrquing soterrat
L’Ajuntament diu que intentarà reduir al màxim l’impacte de la rampa d’accés, pel passeig Manresa, a un futur pàrquing soterrat / ESTEVE BARNOLA

Un cop inaugurades les cinc estacions resultants del perllongament dels Ferrocarrils, queden serrells encara per tancar que afecten la mobilitat de la ciutat i del conjunt de la comarca. Un d’ells i el més visibles a ulls dels sabadellencs és el del pàrquing soterrat de Sabadell Plaça Major que roman tancat a l’espera que Ajuntament i Generalitat arribin a un acord. Tot i el benefici que el Metro suposa per a la ciutat, el resultat final tampoc ha acabat recollint acords inicials pactats amb col·lectius com la desapareguda Sabadell Cruïlla.

L’aparcament soterrat de l’estació de Sabadell Plaça Major s’ha convertit en un dels assumptes que haurà de resoldre l’equip de govern, un cop inaugurat el també anomenat Metro. L’Ajuntament té sobre la taula l’adquisició d’aquest pàrquing i el contenciós administratiu que l’empresa Saba -operadora de l’aparcament soterrat de la plaça Doctor Robert- ha interposat contra el consistori. El segon dels obstacles a salvar no es podrà resoldre fins que el primer no s'hagi desencallat.

El tinent d'alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, ha confirmat que el consistori està negociant amb la Generalitat la compra de l'aparcament. Els contactes duren mesos. De fet, el conseller de Territori, Josep Rull, va explicar el març de l’any passat, que el Departament de Territori i Sostenibilitat el cedirà a l’Ajuntament. Les dues administracions pactaran com la Generalitat recuperarà el cost de la inversió feta en la seva construcció i que ha estat valorada en 3’9 milions. Un xifra que per Fernàndez encara està per valorar ja que «haurem de veure si és aquesta la quantitat real que s’ha d’abonar». Pel que fa la solvència municipal per fer front a aquesta despesa Fernàndez ha indicat que «es poden trobar fórmules i sortides per fer-hi front».

El segon problema que el govern municipal ha de resoldre és el de la demanda que Saba ha interposat contra l’Ajuntament pels perjudicis econòmics que ha comportat6 per l’empresa la supressió definitiva de l’accés al pàrquing per la Plaça Major.
Aquesta decisió es va prendre el juliol del 2009 «sense previ coneixement de Saba», ha informat l’operadora. Des de llavors el pàrquing només compta amb accés únic pel carrer Pedregar i un altre de sortida amb rampa al carrer del Sol, que es zona per a vianants. Aquest fet va provocar «una caiguda significativa de l’activitat de l’aparcament i, en la mateixa línia, una pèrdua d’ingressos».
Davant d’això Saba considera responsable l’Ajuntament a qui va reclamar una solució el febrer passat. El consistori tenia tres mesos per respondre. Com que no ho va fer, la reclamació es va convertir automàticament en una demanda que es podria resoldre perquè, segons l’empresa, estan disposats a negociar. Saba aposta per l’explotació conjunta dels dos aparcaments, el de l'operadora i l'espai soterrat de l’estació que s'ha de condicionar com a tal.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top