Publicitat
Ciutat

Clam per enfortir la democràcia davant dels atacs d’aquests dies

Òmnium Cultural va organitzar dijous una tertúlia a la plaça Benjamin Garcia de Can Rull per fer una anàlisi de l’actualitat i debatre, especialment, sobre democràcia. La trobada va estar moderada per la periodista Elisenda Rovira i, com a tertulians, Joan Josep Nuet, secretari de la mesa del Parlament de Catalunya, coordinador general de Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) i diputat de Catalunya Sí Que Es Pot (CSQP) i Elena Jiménez, membre de la junta directiva d’Òmnium Nacional. A la tertúlia es va donar veu als veïns de Sabadell per poder exposar els seus dubtes, preguntes i fer les seves aportacions.

Elena va destacar que el que ara mou als catalans «és claríssimament un tema de democràcia» i afegeix que «Òmnium Cultural reivindica la democràcia i fa campanya per votar» i que «els atacs viscuts durant aquests dies mostren que ens cal una democràcia més forta, que és la que volem construir». Al seu torn, Nuet va considerar que es poden adoptar dues postures, la pessimista o l’optimista. «Els canvis truquen a la porta, tot i que de vegades venen de forma contradictòria, però és positiu que les coses estan canviant», al·lega Joan Josep. Afegeix que per Catalunya, «això no és més que una oportunitat».

Publicitat

El diputat, que es considera un demòcrata no independentista, creu que cal anar a votar i decidir sobre el nostre futur, «perquè en definitiva aquest procés és per definir quin país volem i no pas un debat sobre la bandera». De forma optimista, va afirmar que «és l’oportunitat per canviar tot allò que no ens agrada» i reivindica el dret a vot recalcant, en castellà, que «l’1- O, no va d’independència, és un reclam al Partit Popular i, independentment del que es voti, decidim si hi ha democràcia o no» i afegí que «és l’única manera de dialogar amb Mariano Rajoy, sense baixar el cap». A la tertúlia també es va citar a l’escriptor Joan Fuster i a la seva cita «quan no fas política, la política te la fan».

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top