Publicitat
Ciutat

Recriminen a l’Ajuntament que no es sumés a l’aturada i sí a la vaga

Els sindicats amb major representació a l’Ajuntament, CCOO i UGT, han criticat l’equip de govern per no sumar-se a l’‘aturada de país’ convocada per la Taula per la Democràcia i sí secundar la vaga general acordada per la CGT.

Tant CCOO como la UGT han fet arribar a la plantilla municipal comunicats en què adverteixen del seu desacord amb la decisió de l’equip de govern. La diferència entre fer aturada o vaga és que, en el primer cas, la protesta té un caire cívic i en el segon la reivindicació té com a objectiu l’exigència de millores laborals. A més, en el cas d’una aturada a més dels treballadors s’hi adhereixen com va passar el 3-O, les patronals Pimec i Cecot a més d’entitats socials i econòmiques.

Publicitat

Cal tenir en compte també, que en el cas de la vaga, es descompta el dia del sou dels treballadors que la secunden. Per Comissions «l’Ajuntament va fer el ridícul» dimarts passat. I ho argumenta assenyalant que «la societat civil va reaccionar com tocava, amb tota la dignitat: tancant empreses, tancant autònoms, tancant molts comerços de la nostra ciutat» i, fins i tot, tancant entitats com el Club de Tennis Sabadell, el Club Natació i empreses de la importància d’Aigües Sabadell. «Tots menys l’Ajuntament que no va tancar!».

El sindicat, recorda que el lema de l’aturada era «Tanquem per dignitat i autoestima», el «clam de tota la societat civil de la ciutat que la formem tots: empresaris, administracions i treballadors». El motiu de la protesta era expressar el rebuig a la violència policial de l’1-O.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top