Publicitat
Ciutat

Les veus de rebuig al «càstig» de l’Estat Espanyol torna als carrers

Incansables, centenars de sabadellencs, tornen a omplir la plaça Sant Roc per mostrar la seva indignació davant els empresonaments i sentir la veu de les entitats sobiranistes, que criden a les mobilitzacions la pròxima setmana, i a la vaga general del dia 8.

Publicitat

Més de 4.000 persones es van tornar a concentrar divendres davant l’Ajuntament per exigir la llibertat dels empresonats i per cridar consignes contra la ‘justícia espanyola’ i reivindicar la legalitat del govern sortint de les urnes del 27 de setembre amb crits de «Puigdemont, el nostre president» i «vaga general». Els parlaments van destacar la «inutilitat» de buscar una via de diàleg amb un estat «autoritari» però van demanar «comprensió per aquells qui encara creuen en aquesta via com a solució al conflicte». Es va cridar a la mobilització general, i Francesc Baró de l’ANC va recalcar que «ara és l’hora del sacrifici personal -va dir-, deixant de banda la zona de confort de cadascú» i preparant-se per participar en les accions al carrer. Va afegir que els Comitès de defensa de la República han començat a treballar i va convidar a tothom a participar d’un esmorzar, el pròxim dilluns, a la plaça del Treball, per iniciar mobilitzacions a tota la ciutat. Per diumenge dia 5 hi ha prevista una gran encartallada.

Aquesta crida concorda amb la que han fet en l’àmbit nacional, Òmnium i ANC preparant una setmana de mobilitzacions que culminarà en una gran manifestació el dia 11 a Barcelona.
Aquesta concentració s’afegeix a la de dijous, on centenars de persones van emplenar de nou la plaça de Sant Roc de gom a gom, per protestar contra els empresonaments de vuit càrrecs del govern de la Generalitat -excepte Santi Vila que ja ha pagat la fiança i ja és fora-, i contra la judalització de la política i per reclamar la República catalana.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top