Ciutat

Sabadell, una ciutat de rodatges

Dijous es va tallar el carrer Tres Creus per gravar escenes de la sèrie «El confidente» per a Movistar+, ambientada als anys 70
Dijous es va tallar el carrer Tres Creus per gravar escenes de la sèrie «El confidente» per a Movistar+, ambientada als anys 70 / LLUÍS FRANCO

– C. Cascón –

El carrer Tres Creus es va omplir dijous de càmeres mentre feia un viatge en el temps i s’omplia de cotxes de policia i taxis dels anys setanta. Filmaven El confidente, títol provisional de l’adaptació de la novel·la d’Ignacio Martinez de Pisón El día de mañana. Un enrenou cada cop menys estrany a Sabadell, que el primer semestre de 2017 ha acollit 30 rodatges. El 2016, un total de 49.

El rodatge de la sèrie El confidente, dirigida per Mariano Barroso i produïda per MOD Producciones per a Movistar+, també va ocupar el vestíbul del Teatre La Faràndula i el carrer Zurbano, divendres. I el desembre tornaran a Sabadell per rodar a l’antic edifici de Correus de la Via de Massagué.

Així com els sabadellencs s’han acostumat a veure filmar anuncis de cotxes a la zona de l’Eix Macià, l’oferta de localitzacions molt variades des del Sabadell Film Comission ha ampliat les possibilitats i, per exemple, aquest any l’espai firal Fira Sabadell s’ha estrenat com a localització per un rodatge de neveres LG.

Segons dades facilitades per l’Ajuntament, des de gener a l’estiu d’aquest any van ser 30 els rodatges a la ciutat: 5 publicitaris per marques de vehicles majoritàriament (Eix Macià i carrer Pi i Margall), 6 llargmetratges i 6 capítols de documentals o sèries. Entre les pel·lícules es pot citar Jean François i el sentit de la vida (a l’Artèxtil), De la ley a la ley (Gremi de Fabricants), Félix (Hotel Urpí, carrer Montllor i Pujal i carrer Marià Fortuny), Der Barcelona krimi (Correus), After the lethargy (Torrent de Colobrers) i Superlópez (Artèxtil i antiga estació FFGC).

Dels 49 rodatges de l’any anterior a diferents localitzacions de Sabadell, 22 van ser publicitaris, nou més que el 2015.D’aquests 22, nou van ser peticions d’ocupació d’espai públic per fotografia publicitària, majoritàriament per catàlegs de marques de cotxes (Smart, Renault, KIA, Citroën, Nissan i Volkswagen, entre d’altres). I 13 van ser rodatges de marques com Rivella, desodorants Right Guard, Hyundai, Garnier, Citroën, Aquarius, Banc Crédit Agricole de França, Opel, Escoda, Volkswagen o les citades LG-Neveres.

To Top