Publicitat
Arxiu

Incertesa davant de la vaga convocada aquest dimecres

El tall de l’autopista C-58 va inaugurar dilluns al matí, una setmana de mobilitzacions per exigir la llibertat dels «presos polítics» i a favor de la República catalana. Les accions de protesta continuaran aquest dimecres amb la vaga general convocada per la intersindical-CSC.

Un centenar de persones van tallar dilluns sobre les 8 del matí, la C-58, en ambdós sentits de la marxa, per exigir la llibertat dels exconsellers i dels presidents de les entitats sobiranistes (ANC i Òmnium) empresonats i en suport de la República catalana.
L’acció, convocada pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de Sabadell, ha comportat importants retencions en una hora punta. Els convocants van quedar a la plaça del Treball per tal de sortir com a «cercavila reivindicatiu» fins a l'autopista. Sota el lema «Trenquem la normalitat» i amb pancartes a favor de la llibertat dels «presos polítics» i de la República, els manifestants van tallar la C-58. Després de la protesta, van agrair a través de Twitter la reacció dels conductors que, segons van dir, la majoria havien respòs de forma positiva, «amb paciència i donant suport al tall».
Sense la patronal
La manifestació va ser el pròleg d’una setmana de mobilitzacions, convocades també per l’ANC. Les accions reivindicatives i de protesta haurien de tenir la seva continuïtat aquest dimecres amb la vaga general a la que crida la intersindical-CSC i a la què s’han sumat l’ANC i Òmnium per exigir l’alliberament immediat de les persones empresonades i reclamar el «restabliment de la democràcia».
Una convocatòria a la què, de moment, s’hi ha sumat el sindicat majoritari a l’ensenyament, USTEC-STEs. La intersindical argumenta que la vaga general s’ha de fer per exigir la derogació del decret del govern espanyol que facilita el trasllat de seus socials i en resposta a l’empobriment dels treballadors i la precarietat instaurada en el món laboral arran de les reformes aprovades en aquest àmbit en els darrers anys.

Publicitat

No obstant, la vaga no ha comptat en un inici amb el suport de la patronal. La Cecot ha informat que entén la «gravetat» de la situació política actual a Catalunya, però prefereix no portar el «conflicte» a les empreses.
La patronal considera que les qüestions polítiques s’han de canalitzar des de les institucions polítiques i no en l’entorn de les empreses i amb afectacions sobre les relacions laborals.
PIMEC considera que la vaga general «no és el mecanisme adequat per canalitzar el malestar social davant l’actual situació política». En un comunicat, la patronal ha dit que «aquesta convocatòria de vaga no respon a cap conflicte entre empresa i treballador» i «no està d’acord en el fet que s’instrumentalitzi el concepte de vaga general per motius aliens als laborals».

Sabadell per la Independència-ANC ha informat que, aquesta «Setmana de la Llibertat» comptarà amb «dos plats forts». A més de la vaga, també cita la «gran manifestació convocada dissabte dia 11 per demanar l’alliberament dels presos polítics i per reclamar també la República».
Els vicepresidents de l’ANC i Òmnium, Agustí Alcoberro i Marcel Mauri, han destacat la necessitat d’«entrar en una nova fase de mobilitzacions més contundents per donar resposta a tots aquests atacs polítics i judicials».

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top