Arxiu

Milers de ciutadans en defensa de les institucions catalanes

El manifest de Taula per la Democràcia, exigeix la llibertat dels presos polítics. Fa una crida per la manifestació de l’11 de novembre, i dona el seu suport a la Mesa del Parlament, i molt especialment a Carme Forcadell.

Es tracta de seguir mobilitzant a la ciutadania fins a conseguir la llibertat del presos polítics, i el retorn de les institucions catalanes. Així ho han fet saber, aquest dimecres vespre, des de la Taula per la Democràcia i la Taula per la República,amb el lema «els volem a casa».
Enmig dels milers de persones que s’han concentrat silenciosament a al plaça a la plaça Dr. Robert, les dues entitats han donat suport i han explicat la feina organitzativa dels Comitès per la Defensa de la República i la Democràcia, a la jornada de vaga que havia centrat bona part del dia, a tot Catalunya.
En el manifest, donaven tot el seu suport a la Mesa del Parlament, ja que segons han dit, «Sabadell està amb la Mesa del Parlament, i molt especialment amb la seva presidenta Carme Forcadell».

En aquest sentit, destaquen que les querelles judicials per sedició, «no són el camí per resoldre el problema» i que segueixen apostant per «la via del diàleg. També han destacat que seguirán denunciant els atacs a la democràcia per part de l’estat, i han recordat que, entre les mesures perjudicials que provoca l’aplicació del 155, hi ha la suspendió de les subvencions a moltes entitats oscilas, i això repercutirà molt desastrosament en col·lectius en risc d’exclusió social i també representarà pèrdues de llocs de treball.

El manifest ha acabat demanant la implicació dels ciutadans, ja que segons ells «aquest procés seguirà, si la gent el continua defensant».
Després de la lectura del manifest, ha estat l’alcalde Maties Serracant, qui ha parlat. Ha explicat el viatge a Brussel·les de més de 200 alcaldes, i que segons ha dit, «representen el 80% de les alcaldies de Catalunya». I s’ha referit a la ncecessitat de «fer reaccionar Europa».

To Top