Arxiu

El CIESC celebra els seus 40 anys al servei de l’economia sabadellenca

L’acte commemoratiu del 40è aniversari del Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC), celebrat a l’edifici del Gremi de Fabricants de Sabadell, va aplegar aquest dimecres als presidents de les entitats que l’integren i a representants de les administracions públiques (com l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant), d’organitzacions empresarials i d’altres institucions i entitats de la nostra demarcació. En l’obertura, el president del CIESC, Blai Costa, va justificar la creació del CIESC per la necessitat d’abordar els temes globals amb «una perspectiva àmplia, ciutadana, amb visió de futur i amb la cooperació entre agents privats i públics». Costa va donar pas a la conferència de Joan B. Casas, degà del Col.legi d’Economistes de Catalunya, Empresa i entorn: una visió socioeconòmica del present i del futur. Casas va centrar la seva reflexió en l’empresa com a tal, en el seu entorn tecnològic i social i en la seva tipologia. «El gran repte per a la societat i el sector públic és mantenir l’equilibri, vetllar perquè no es produeixin situacions d’abús. S’està produint un fenòmen de concentració que deriva cap al monopoli, malgrat que els estats i els governs intenten evitar-ho. Però és difícil de controlar parlant d’empreses globals». A nivell català, Casas és moderadament optimista. «S’ha d’adjectivar el problema, ser molt objectiu. A diferència de les lleis físiques, en economia la pròpia opinió que emets acaba condicionant les decisions i els resultats. La meva opinió és que l’octubre ha estat un mes complicat, no catastròfic, però l’activitat s’està regularitzant ràpidament».

To Top