Publicitat
Arxiu

Comença el segon gran tall de trànsit per les obres del Metro a Can Feu

Aquest dimarts al matí és previst que comencin les obres d’integració urbana dels Ferrocarrils de la Generalitat als barris de Can Feu i Gràcia. Els treballs obliguen a tallar el pas pel pont del Passeig Can Feu. Aquesta serà la segona gran alteració del trànsit des de l’inici de les obres del Metro.

Publicitat

Entrar i sortir de Sabadell serà una mica més complicat des d’aquest dimarts. El tall de trànsit que durant 17 mesos afectarà al Passeig de Can Feu farà que se’n ressenti la resta de l’estructura viària de la ciutat.
El Departament de Territori i sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, a través de l’empresa adjudicatària de les obres, i l’Ajuntament han previst un ampli dispositiu per minimitzar els efectes d’unes obres que convertiran el tram de via de Can Feu en un passeig que s’allargarà fins el Castell de Can Feu.
De fet el cobriment de les vies del Metro en aquest punt només compren 375 metres des de l’alçada del carrer Sobarber fins el castell. Com que s’han de modificar les rasants actuals per fer que el tren en comptes de passar per sobre el pont de Can Feu passi per sota i els cotxes ho facin per sobre, la zona afectada seran 975 metres.

Els treballs que comencen aquest dimarts han estat adjudicats per 19 milions d’euros (sense IVA) i completaran la inversió de 430 milions d’euros feta per la Generalitat en la perllongament del Metro del Vallès a Sabadell. El temps de durada de les obres es reduirà en sis mesos i també és previst que hi hagin poques afectacions nocturnes.
Prèviament a l’inici dels treballs es durà a terme una inspecció de tots els edificis de la zona per garantir la seguretat dels immobles. Fins el mes de juny es treballarà en la construcció dels murs pantalla sobre els quals es farà la cobertura del traçat.
Aleshores es tallarà la circulació de trens entre l’estació de Gràcia-Can Feu i Sant Quirze durant tres mesos. En aquest període es procedirà a rebaixar les vies i a formar les pantalles a la resta del traçat.
Tot i el tall de la línia, les estacions del Metro a Sabadell seguiran donant servei. Entre les estacions de Gràcia-Can Feu i Sant Quirze es muntarà un servei alternatiu d’autocars per traslladar als usuaris d’una línia que des de la posada en marxa de les noves estacions ha incrementat un 23% el nombre de viatgers.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top