Publicitat
Ciutat

Sabadell continua com a cinquena ciutat més poblada de Catalunya

Després de les darreres estimacions de població fetes per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) Sabadell manté el cinquè lloc en el rànquing de ciutats més poblades de Catalunya amb gairebé 210.000 habitants a 1 de gener del 2017. El creixement demogràfic ha estat una tendència al conjunt de Catalunya i ha situat la veïna Terrassa com a tercera ciutat més poblada, desbancant Badalona.

La població resident a Sabadell és de 209.931 persones a 1 de gener de 2017, segons les dades que acaba de publicar l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). La xifra, a tan sols 69 persones de la xifra rècord de 210.000 habitants, representa un creixement del 0,8 per cent, 1.685 persones més respecte d’un any enrere.
D’aquesta manera es consolida la tendència a l’alça que ja es va apuntar l’any 2015 i que també es registra al conjunt de Catalunya a on la xifra de població s’ha situat als 7.496.276 persones, 47.944 més que al 2016. Els motius que expliquen l’augment demogràfic a tot el territori són el saldo migratori amb l’estranger principalment, seguit d’un creixement natural (més naixements que defuncions) i un saldo migratori amb la resta d’Espanya també positiu.

Publicitat

En el cas de Sabadell, la primera raó que explica l’increment de població és el creixement natural. Al 2016 es van comptabilitzar a la ciutat 2.154 naixements i 1.715 defuncions, la qual cosa resulta amb un creixement de 441 persones. En el cas de la població estrangera, la xifra s’ha mantingut estable en el darrer any. Tan sols hi ha hagut un increment de 65 persones d’altres nacionalitats que han establerts la seva residència a la ciutat. Això situa el nombre de població estrangera en 21.466 persones, un 10,3 per cent del conjunt de població. Aquest fet manté Sabadell com la setena ciutat catalana amb més població estrangera. Al primer lloc es situa Barcelona. I per sobre de Sabadell, de forma immediata, Santa Coloma de Gramenet i Terrassa.

Val a dir que, en el cas de Sabadell, la població estrangera ha disminuït de forma significativa des de l’any 2010 quan es va arribar als 26.831 sabadellencs originaris d’altres països. Per nacionalitats, poc més d’una tercera part (32 per cent) de la població estrangera procedeix del continent africà. Li segueixen les persones procedents d’Amèrica del Sud (6.506 persones) i les d’altres països de la Unió Europea (3.304 persones). La comunitat més nombrosa després és la originària d’Àsia i Oceania (2.229 persones) i Amèrica del Nord i Central (1.517 persones).

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

To Top