Publicitat
Arxiu

Sabadell és…tot: La marca de ciutat pretén reforçar la identitat col·lectiva

El llarg procés de crear una marca de ciutat va acabar dijous al vespre amb una fastuosa presentació del logo i el símbol a la plaça de Sant Roc. La prèvia, però, va ser un acte al Teatre Principal amb les persones de tots els àmbits que han participat en els treballs de recollida d’informació que ha realitzat l’Escola Superior de Disseny (ESDi) a qui l’Ajuntament va encarregar fa prop d’un any la marca.
L’estrena de la nova marca de ciutat ‘Sabadell és’ va aplegar més de 300 persones al foyer del Principal.

La periodista Elisabet Carnicé va fer de presentadora. L’alcalde, Maties Serracant, i la regidora de Promoció de la Ciutat, Marisol Martínez, van ser els mesrtres de cerimònies.

Martínez va constatar que l’opinió general de les persones enquestades és definir Sabadell com «una ciudad derpimida, sense orgull, lletja, trista i desintegrada». Tot plegat com a resultat va dir «d’anys de crisi d’identitat» i que «volem la ciutat però no l’admirem». Afegí que la nova marca és «l’inici d’un trajecte sense partidismes».

Per la seva banda, l’acalde va constatar que «el més sòlid de Sabadell és el canvi». La nova marca, afegí, «ha d’expressar la nostra identitat i convertir-se en un nlotor de promoció de la ciutat per expressar el que som i el que volem ser».

Durant l’acte al Principal es va donar veu a diferents persones que encarnen els colors que formen part de la nova marca i que representen ambaixadors de la ciutat al món. El primer en parlar va ser Antoni Martínez Rubio, cap de Cardiologia al Taulí, que va destacar que investigacions fetes a la ciutat estan sent implementades a d’altres llocs del món.

L’altra veu va ser el ciclcista David de la Cruz que, en una gravació de video, va mostrar l’orgull de portar el nom de Sabadell arreu del món.

També va parlar Eulàlia Ribera, directora escènica de La Sala que va centrar la seva intervencio en la cultura i va tencar el tòpic de «a Sabadell cascú va per ell». Claudi Martí, president del Club Natació va completar les intervencions destacant que «som una ciutat esportiva en tots els conceptes».
Tot seguit, sense mostrar encara la marca, tots els assistents van sortir del Principal i es van dirigir a la plaça de Sabnt Roc. Allà hi havia d’altres ciutadans esperant el final del compte enrera per conèixer la marca de ciutat.

A la plaça no hi van haver discursos. A l’escenari una cantant simulant una papallona va fer la introducció amb la projecció de diferents imatges de la ciutat a les seves ales. A l’apoteosi final ho va aparèixer la nova marca. Tot seguit una ballarina va sortir a l’escenari en una explosió de colors jugant amb tota mena d’imatges amb perfils de dones i rèpioques de la mnateixa ballarina.

El moment final va ser l’esclat d”un curt però intens castells de focs des de la teula da de l’Ajuntament.

Publicitat
To Top