Publicitat
Arxiu

L’estació de Sabadell Centre es reobre enmig d’un gran desplegament policial

Dilluns es va inaugurar la remodelada estació de Sabadell Centre de Rodalies, enmig d’un fort desplegament policial com a conseqüència de la protesta de centenars de persones convocada pels CDR (Comitè de Defensa de la República). Els treballs han permès que l’estació sigui accessible per a tothom, per primera vegada des de la seva inauguració fa 45 anys.

L’estació Sabadell Centre va recuperar dilluns el seu servei habitual després de vuit mesos d’obres. El secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, i el Delegat de Govern a Catalunya, Enric Millo, van ser els encarregats d’inaugurar la rehabilitació. Gómez-Pomar i Millo van arribar a les 12 del migdia a l’estació en tren i van marxar de la mateixa manera, la qual cosa va evitar que es trobessin amb els manifestants que protestaven a l’exterior del túnel per la presència de representants del govern espanyol.

La reobertura de l’estació ha coincidit amb l’acabament de la segona fase dels treballs que han consistit en la instal·lació de dos ascensors (un d’andanes al vestíbul i un altre del vestíbul a l’exterior) i dues escales mecàniques. També s’ha renovat l’escala mecànica que ja existia, s’ha fet el recreixement i perllongament d’andanes fins a 200 metres, s’han instal·lat encaminaments podotàctils a tota l’estació, i s’ha rehabilitat de manera integral del vestíbul. El projecte també inclou millores en els sistemes d’informació al viatger amb nous teleindicadors i intèrfons de contacte, així com l’adequació i millora de l’enllumenat de vestíbul i andanes.

La millora de l’atenció al client passa també per la instal·lació de cinc màquines d’autovenda que permeten la compra amb efectiu, targeta de crèdit i també el pas amb l’app de Renfe Ticket. Els teleindicadors de les informen a temps real de les properes circulacions de trens, temps d’espera, trens accessibles i parades. D’aquesta manera, l’estació es converteix en accessible per a les persones amb problemes de mobilitat que des que es va començar a funcionar el servei fa 45 anys no podien baixar al túnel per agafar el tren.

Les millores continuaran les properes setmanes. Segons ha informat el Ministeri de Foment, amb la recuperació del servei s’inicia una tercera fase que consistirà en la instal·lació de noves marquesines d’accés a l’estació així com la urbanització de les entrades al vestíbul. Està previst que aquests treballs es perllonguin fins al mes de juny.

Una persona detinguda i diverses d’identificades és el resultat de la tensió que es va viure dilluns entre els Mossos d’Esquadra i els manifestants que volien impedir la inauguració de l’estació Sabadell Centre de Rodalies. Des de primera hora del matí es van concentrar a l’accés a l’estació pel carrer Tres Creus centenars de persones que protestaven per la presència de representants del govern espanyol en la inauguració. La concentració, convocada pels CDR (comitès de Defensa de la República) es va desenvolupar enmig d’un fort dispositiu policial amb unitats antiavalots i patrulles de la Policia Municipal que van tallar el trànsit en aquell punt la qual cosa va provocar el col·lapse de la Gran Via en sentit Sabadell.

Publicitat
To Top