Ciutat

Primera sentència favorable a la sanció per un tall de llum indegut

L’Ajuntament de Sabadell s’ha convertit en el primer d’Espanya a qui el jutjat contenciós li reconeix la capacitat sancionadora a empresas subministradores en els casos de talls indugts o mala praxi.

La sentència del jutjat contenciós ha desestimat el recurs de reposició que Endesa Energia XXI, SLU va interposar contra una multa de 10.001 euros de l’Ajuntament el passat mes de maig. Aquesta sanció era per una falta molt greu de la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’habitatge i la pobresa energètica, després que Endesa tallés el subministrament a una família. Segons la sentència, que no es pot recòrrer, el tall es va fer ometent el pas previ obligatori de demanar un informe als serveis socials locals que permetés detectar situacions de risc social de les famílies.

La sentència s’ha donat a conèixer avui per part dels quatre representants del quatripartit més el regidor d’Acció Social. L’alcalde, Maties Serracant, ha afirmat que «el Govern de Sabadell està plenament compromès amb la garantia dels drets socials bàsics com el de l’habitatge o el de l’energia i per això treballem des del primera dia per erradicar la pobresa energètica».

To Top