Ciutat

El fervor religiós es torna a donar cita als carrers de Can Puiggener

Un moment de la processó de l’any passat pels carrers del barri de Can Puiggener
Un moment de la processó de l’any passat pels carrers del barri de Can Puiggener / LLUÍS FRANCO

El fervor religiós torna a donar-se cita als carrers de Can Puiggener en la processó de Divendres Sant, aquest divendres a partir de les 7 de la tarda, i organitzada per les cinc confraries que integren l’Agrupación Hermandad de la Semana Santa Andaluza.

La processó recorrerà els carrers del barri per recordar la passió i mort de Jesucrist en una comitiva que sortirà a les 7 de la tarda de la parròquia de Sant Roc, passarà per les vies principals de Can Puiggener i tornarà unes sis hores després a la mateixa parròquia. Abans de la sortida, les imatges es podran visitar a la mateixa parròquia.

S’espera que milers de persones vingudes de tota la comarca seguiran la comitiva en una de les tradicions religioses més arrelades al barri i a la ciutat.

Integraran la processó cinc passos: la Flagelación, el Nazareno, el Cristo del Amor, el Santo Entierro i la Virgen de los Dolores. Aproximadament unes 400 persones faran possible la processó, entre portants i membres de l’organització. Fa dies que els membres de les confraries preparen les imatges i les plataformes.

Aquest any la processó de Can Puiggener fa 58 anys i, a diferència de les que se celebren a altres ciutats espanyoles, els portants són homes i dones indistintament, a excepció del pas de la Virgen de las Dolores, que és portada només per dones. Enguany, per tercer any consecutiu, no participaran al recorregut els militars legionaris que havien estat habituals a la trobada. Durant el recorregut s’escoltaran cants, i alguns dels fidels caminaran descalços o de genolls en compliment de les promeses.


En aquest sentit, un dels moments més emocionants es viurà a la Plaça Granada, moment en què tradicionalment es detenen els passos i es canten saetes. També serà destacat el pas per la rotonda del carrer Puig de la Creu, punt on els cinc passos faran la reverència conjunta.

Per vetllar per la seguretat de tots els assistents al llarg del recorregut, es comptarà amb la presència d’agents de la Policia Municipal i Mossos d’Esquadra.

Des de l’organització demanen al públic assistent—com cada any—no concentrar-se quan les imatges baixen les escales de la parròquia per evitar que ningú prengui mal.

To Top