Ciutat

Eva Abellán serà la nova Síndica Municipal de Greuges

’alcalde i els membres de la Junta de Portaveus acompanyats d’Eva Abellán
’alcalde i els membres de la Junta de Portaveus acompanyats d’Eva Abellán / LLUIS FRANCO

Eva Abellán serà la candidata proposada per ser la nova Síndica Municipal de Greuges en el pròxim ple de l’Ajuntament de Sabadell. La seva candidatura va rebre el suport de tots els grups polítics durant la junta de portaveus, i també dels dos regidors no adscrits Carles Bosch i Lluís Monge. Un suport unànime que contrasta amb la primera convocatòria de la qual no en va sortir cap candidat, ja que a la junta de portaveus cap dels candidats va aconseguir els suports necessaris.

Ara, falta que es porti a votació la seva candidatura, i està previst que Eva Abellán aconsegueixi, no només els 18 vots necessaris sinó els vots de tots els grups municipals, ja que a banda del suport durant la junta de portaveus, tots els partits l’han volgut fer visible en la presentació de la candidatura celebrada dimecres a la tarda.

Així doncs, PP, Ciutadans, PSC, Grup Municipal de Convergència i Unió, Guanyem Sabadell, la Crida per Sabadell, Esquerra Republicana i Unitat pel Canvi més els dos regidors no adscrits donaran els seus 27 vots a favor d’Abellán el proper ple del dia 26 d’abril.

Durant la presentació, l’alcalde de Sabadell Maties Serracant va destacar la importància de la figura del Síndic en una ciutat com Sabadell, i va assegurar que es tracta d’una millora de cara als serveis pel ciutadà. Serracant, a més, assegurava que el fet que hagi obtingut el suport de tots els grups ajudarà que pugui treballar amb total llibertat sense estar lligada a ningú.

Per la seva banda, Eva Abellán, durant la seva presentació es va mostrar satisfeta de la seva candidatura i que el seu projecte hagi encaixat. La futura Síndica també va assegurar que el fet que hagi aconseguit un suport unànime demostra que els grups municipals han apostat per una figura que és essencial per garantir els drets democràtics dels ciutadans.

Així doncs, amb aquesta decisió queden fora les candidatures de Maite Soler, professora, Eva Ruiz, advocada, Víctor Colomer, periodista, i l’exfalcons Xavier Manyà.

La decisió i presentació d’un nou Síndic arriba després que el febrer Josep Escartín entregués la seva última memòria com a Síndic de Greuges Municipal després d’estar durant 1 any en funcions, ja que ja havia esgotat el seu mandat.

Així doncs, després de dues convocatòries i dos mesos sense Síndic, Eva Abellán, acabarà sent la nova Síndica Municipal de Greuges.

Comentaris
To Top