Ciutat

L’alcalde Serracant es reuneix amb el president del Parlament

La delegació d’alcaldes i el President del Parlament de Catalunya
La delegació d’alcaldes i el President del Parlament de Catalunya / CEDIDA

Maties Serracant es va reu­nir ahir dimecres 11 d’abril amb el president del Parla­ment de Catalunya, Roger Tor­rent, en el marc de la ronda de reunions que el president Tor­rent està fent amb agents eco­nòmics i socials del país per “fer front comú en la defensa dels drets i de les llibertats del país, davant la situació política i social que viu Catalunya”, se­gons informa l’Ajuntament de Sabadell.

Serracant integrava una de­ legació formada per Dolors Sabaté, alcaldessa de Bada­lona, Joan Ramon Casals, al­calde de Molins de Rei, Maite Aymerich, alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts.

L’alcalde de Sabadell va ra­tificar el seu compromís i el de l’Ajuntament en la “defen­sa dels valors democràtics i de les institucions. Segons va manifestar en sortir de la reunió, “Sabadell, ja des dels anys 80, ha estat referent de la lluita per la defensa de les llibertats i la democràcia a Ca­talunya, i ara i aquí per dignitat ens toca estar al costat de les institucions catalanes”.

En aquest sentit, Serracant va afirmar que “les institu­cions i el conjunt de la societat civil estem buscant espais co­muns per refermar una aliança en favor de la democràcia”.

La reunió va tenir lloc al Des­patx d’Audiències del Parla­ment de Catalunya i va durar poc més d’una hora. Maties Serracant va oferir­se per ac­tuar d’intermediari a la comar­ca i transmetre al conjunt de municipis del Vallès Occiden­tal “la voluntat del president del Parlament i el compromís inequívoc amb la democràcia i les institucions legítimes del país”.

Els obstacles del 155

En relació al 155, l’alcalde de Sabadell recorda que la ciu­tat té compromisos al Ple per exigir la recuperació dels drets civils bàsics i l’aixecament de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola.

Serracant denuncia que el 155 afecta greument als ciu­tadans, ja que “a més de ser una imposició autoritària i que porta a etapes passades, és un entrebanc diari per als ajun­taments de Catalunya perquè atura moltíssimes polítiques. Especialment greus són els casos en que s’afecta a fi­nançament de serveis socials perquè té un impacte altament negatiu entre els més vulnera­ bles”.

Comentaris
To Top