Publicitat
Vallès

Desmantellades en dos dies dues plantacions de marihuana a Bellaterra

Plantació de marihuana desmantellada pels Mossos
Plantació de marihuana desmantellada pels Mossos / CEDIDA

Agents de la Unitat d’Investigació de la Policia de la Generalitat Mossos d’Esquadra de la comissaria de Cerdanyola van desmantellar en dos dies dues plantacions de marihuana a la població de Bellaterra (Vallès Occidental). En una de les entrades, on es van localitzar 950 plantes, es va detenir un home de 40 anys, nacionalitat espanyola i veí de Mataró per delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

En la segona entrada i registre els agents van desmantellar una plantació de 854 plantes, dins de la casa, però, no hi havia ningú.

Els indicis

Els investigadors van tenir coneixement que hi havia dues cases a Bellaterra on s’hi podria estar cultivant marihuana. Amb aquests indicis es van iniciar gestions per tal de corroborar els fets.

En el cas del primer habitatge, els agents van comprovar que s’havia fet una connexió elèctrica fraudulenta, que era, a més, precària i resultava perillosa per la finca, ja que hi havia risc d’incendi. A banda, la casa desprenia una forta olor a marihuana i els llums i equips d’aire condicionat estaven sempre encesos.

Arran d’aquests indicis, el 3 de març els agents van fer una entrada i registre a la finca autoritzada pel Jutjat d’Instrucció Número 1, de Cerdanyola.

Un cop dins, els agents van localitzar una plantació de marihuana amb un total de 924 plantes i 6 kg de cabdells recollits i preparats per la seva venda. El total de la marihuana comissada tindria un valor aproximat en el mercat il·lícit de 17.800 euros.

A més, els agents van desmantellar tota la infraestructura pel seu cultiu, com ara els llums, els ventiladors, el cablejat, el sistema de regadiu, els termòstats, els aparells d’aire condicionat i els filtres inhibidors d’olor.

Els agents van detenir un home que es trobava dins de la plantació. El 5 d’abril el detingut va passar a disposició judicial i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Es dóna la circumstància que, dos dies després, agents de la mateixa Unitat d’Investigació de Cerdanyola van intervenir en la segona casa i van comprovar que també tenia la connexió elèctrica manipulada i que resultava perillosa pel seu risc de provocar un incendi. A banda, també se sentia una olor intensa a marihuana des de l’exterior.

En aquest cas també es va realitzar una entrada i registre ordenada pel Jutjat d’Instrucció 1 de Cerdanyola. Un cop dins, van poder desmantellar una segona plantació de marihuana amb un total de 854 plantes de marihuana intervingudes, que tindrien un valor de 90.000 euros al mercat il·lícit, a banda de tota la infraestructura pel seu cultiu.

La investigació continua oberta i no es descarten futures detencions.

En ambdós casos, els tècnics de la companyia elèctrica van desconnectar els comptadors i van restablir la normalitat i la seguretat en el subministrament elèctric dels habitatges afectats.

Publicitat
Comentaris
To Top